Как да почистим кожени чанти и портфейли

23

авг.

Как да почистим кожени чанти и портфейли у дома

Кожените аксесоари имат няколко години полезен живот и могат да се комбинират с дрехи. Въпреки това, за да запазите блясъка си и да удължите издръжливостта им, е необходимо да следвате някои съвети за почистване

Кожените изделия обикновено са скъпи и изискват специални грижи. Поддържането им в добро състояние е важно, за да се удължи техният полезен живот и да не се губи естетика и функционалност. Въпреки че това не е сложна задача, е необходимо да следвате някои препоръки как да почиствате кожените си чанти и портфейли.

Тези аксесоари са предназначени за ежедневна употреба и за транспортиране на предмети на различни места. Следователно те са постоянно изложени на мръсотия и петна. За да сте сигурни, че ще издържат с години (каквато е целта, за която се произвежда този материал), е важно да ги поддържате чисти и да се грижите за тях.

Следвайте тези препоръки за почистване на кожени чанти и портфейли

Кожените изделия обикновено са естетическо допълнение за съчетаване с дрехи. Те обаче трябва да бъдат добре поддържани.

Това е още по-вярно, ако се използват като работен инструмент. Поради тази причина е важно да ги почиствате, като следвате някои конкретни съвети.

Отстранете праха

Преди да нанесете почистващ продукт, торбичката трябва да се разклати добре, за да се отстранят всички следи от прах и мръсотия. Някои торби усложняват премахването на прах, така че е важно да премахнете всички предмети вътре и да обърнете торбата напълно с главата надолу.

В противен случай може да проникне във вътрешните части и да стане още по-трудно за почистване. Прахосмукачката може да се използва и за помощ срещу малки отпадъци.

Нанесете сапун и вода

След като цялата суха мръсотия бъде отстранена, смесете една чаша вода с една супена лъжица течен сапун. Напоете кърпа и почистете кожените си чанти и портфейли с този препарат.

Не забравяйте джобовете и по-малките площи. Там обикновено се натрупва повече мръсотия.

Смесването на сапун и вода е полезно за почистване на кожени чанти, стига първо да сте отстранили праха.

Алкохол

Въпреки че нанасянето на алкохол не винаги е препоръчително, то може да бъде чудесна идея за някои специфични петна по кожения продукт. Например тези от мастило или кал.

В този случай използвайте памучен тампон, навлажнен в алкохол, и го прекарайте върху мастилото, за да го раздробите. След това попийте останалата течност със суха кърпа.

Лак за мебели

Добър съвет за придаване на блясък и цвят на кожените изделия е нанасянето на лак за мебели. Същите, които придават блясък на библиотеки или шкафове, могат да третират и вашите кожени изделия.

Въпреки това, трябва да се използва само малко и от външната страна, за да се премахне мръсотията в тази област. Просто го нанесете със суха кърпа.

Почиствайте редовно чантите си

Ако целта ви е предметът да блести, трябва да почиствате кожените си чанти и портфейли поне на всеки три дни. Най-малкото нанесете бързо прах. Тоест извадете цялото съдържание вътре и го разклатете добре, за да премахнете праха.

Що се отнася до дълбокото почистване и обработка на кожата, опитайте се да правите това на всеки три месеца, ако използвате аксесоара всеки ден.

И накрая, имайте предвид следните препоръки, когато става въпрос за грижа за вашите чанти и портфейли:

  • Дръжте ги далеч от други предмети. За да избегнете необходимостта от премахване на петна, най-добре е да ги предотвратите. Дръжте кожената си чанта или портфейл далеч от други предмети, които могат да ги оцветят. Например крем за ръце.
  • Съхранявайте го в торба. Използването на гумена обвивка за съхранение на кожения артикул, когато не се използва, помага да се предпазят прахът и мръсотията от него. Освен това го предпазва от влага в околната среда.
  • Погрижете се за собствения си товар. Обичайно е да държите предмети в чантата, които, ако се отворят, могат да причинят замърсяване и повреда на кожата. Например химикалки, храна или козметика могат да причинят петна. Уверете се, че са плътно затворени, за да предотвратите сериозно петно ​​от вътрешната страна на чантата.
  • Поддържайте реда. Грижата за кожения портфейл се прилага и при ежедневна употреба. Подредете съдържанието му добре, така че когато трябва да премахнете нещо, да не се разбърка всичко.
  • Подновяване. Някои видове кожа, като велур, могат да възвърнат блясъка си с реноватор на цвета. Освен това има хидроизолационни продукти, които осигуряват защита срещу петна и мръсотия.
  • Пазете го от слънцето. Никога не оставяйте кожена чанта да изсъхне, като я излагате на пряка слънчева светлина.
  • Докато съветите по-горе са за това как да почиствате кожените си чанти и портфейли, същото може да се приложи към широка гама аксесоари, изработени от същия материал. Например обувки или колани. Възползвайте се от тях!

Източници: https://steptohealth.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts