растения за кухнята

29

юли

Как да подберем най- добрите растения за кухнята

Освен за декорация, растенията в кухнята може да ви бъдат полезни при готвене

Ако вашата кухня има голям прозорец и много естествена светлина, опитайте да поставите растения в нея. Можете да поддържате растения като подправки, като босилек или магданоз, и това ще предаде на кухнята ви естествен щрих. В тази статия има няколко идеи, които да ви помогнат да декорирате и изберете най-добрите растения за вашата кухня.

Стена за ароматни билки

Кухните могат да бъдат горещи веднага щом включите фурната. Този вид топлина е чудесен за оранжерия. За целта използвайте растения, които се адаптират към високи температури, но не ги поставяйте близо до топлината.

Искате растения в кухнята си, но винаги забравяте да ги поливате. Кактусът е най-доброто растение за вас. Кактусите не се нуждаят от много вода, тъй като процъфтяват в горещо време и могат да живеят без вашата помощ. Поставете ги в цветни саксии, за да украсите кухнята си още повече.

Направете най-доброто за перваза

Това е малко място и в повечето случаи хората не знаят как да се възползват максимално от него. Поставете растения върху него, особено растения, които не растат много, като кактуси или сукуленти.

Обърнете внимание колко дневна светлина получават. Не забравяйте, че стъклото може да създаде парников ефект, който може да навреди на вашите растения.

Кой са най- добрите растения за вашата кухня

Алое вера: Това растение е устойчиво на много видове време. Съдържа гел, който можете да използвате за лечение на изгаряния. Ето защо е страхотен за вашата кухня и идеален за лечение на битови инциденти.

Алое вера се нуждае от естествена светлина, но не прекалено много. Може да издържи дълги периоди без вода, но не понася добре резките температурни промени. Също като кактус, можете да го поставите в цветни саксии.

Мента:Ароматните билки са чудесни за вашата кухня. Те са добри за украса и придават приятна миризма, но можете да ги използвате в готвенето.

Ментата се използва най-вече в средиземноморската кухня и приготвянето на коктейли. Не се нуждае от много място, защото расте нагоре. Използвайте ножици, за да отрежете най-големите листа. Други ароматни билки, които можете да използвате, са магданоз, босилек и риган.

Папрати: Папратите добавят селски щрих. Има различни разновидности на това растение и нито едно не се нуждае от прекалено много естествена светлина. Трябва да ги поливате редовно, защото трябва да остане влажна.

Други растения за вашата кухня са аралии (устойчив японски храст), паякови растения (не се нуждаят от много светлина, техните двуцветни листа са дълги и тънки) и колеус (идеален за кухни с много светлина).

Източници: https://decortips.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts