7

юни

Как да изберем най- подходящата фурна за дома

Когато избирате фурна, трябва да имате предвид две неща: дизайн и ефективност

За да придадете характер на кухнята си, жизненоважно е тези две функции да вървят ръка за ръка, така че е полезно да имате предвид следните съвети за фурната.

Фурните са ключово изискване за всяка кухня. С развитието на вкусовете ни към храната се развиха и характеристиките на фурните и в резултат на това качеството на готвене се подобри.

Дизайнът на фурните днес е прост, но елегантен. Те не са предназначени да заемат централно място, а по-скоро вървят заедно с другите мебели във вашата кухня, за да придадат усещане за сплотеност. С други думи, фокусът трябва да бъде върху създаването на баланс във вашата кухня като цяло.

Тук ще подчертаем няколко неща, които трябва да имате предвид, когато избирате вашата фурна.

Дизайн и цвят

Развитието на технологиите и вътрешната декорация означава, че фурните вече се предлагат в различни покрития. Белите или черните фурни обикновено са най-популярни, тъй като и двата варианта идеално допълват останалите кухненски мебели.

Има и други, по-смели дизайни и цветове, които биха изпъкнали във вашата кухня, разбира се. Въпреки това, общата тенденция все още е да се използват бели или черни фурни, главно защото това са прости, неутрални цветове.

Фурните обикновено се вграждат така, че да не заемат място и да гарантират лесно отваряне на вратата.

Среден и най-висок клас

  • Мултифункционалните фурни използват четири нагревателни елемента, за да осигурят оптимална производителност на готвене:
  • Един елемент в горната част на фурната
  • Един на дъното
  • Един отзад
  • Елемент за скара
  • Тези фурни обикновено използват система Hydroclean за вътрешно почистване. Всичко, което трябва да направите, е да нанесете малко вода, а фурната ще свърши останалото вместо вас.

Друга съществена характеристика на тези фурни са техните автоматични настройки. Температурата на готвене, времената, интензивността на настройката, както и всички промени в настройката, необходими по време на процеса на готвене, могат да бъдат зададени автоматично.

В допълнение към горното, друга характеристика, която трябва да имате предвид, е газовата вентилационна система, използвана в многофункционалните фурни. В много традиционни фурни няма начин да премахнете въздуха от вътрешността на фурната, без да отворите вратата. Това не е така при многофункционалните фурни.

Тези фурни премахват всички вътрешни газове, които биха развалили напълно вкуса на вашата храна. Използвайки вентилационна система, мултифункционалните фурни не само гарантират, че храната ви е приготвена до съвършенство, но също така ви позволяват лесно да виждате фурната си отвън.

Перфектното готвене води до използването на най-добрите електрически уреди. В дългосрочен план тези фурни наистина си заслужават, тъй като предлагат както качество, така и издръжливост.

Нови технологични тенденции

Ако предпочитате да не прекарвате цялото си време в кухнята, можете да изберете фурна, която служи и като микровълнова. Тези фурни предоставят множество опции за готвене, както при конвенционалната фурна, но за половината от времето.

Използването на този тип фурна не разваля вкуса на вашата храна. Всъщност има точно обратния ефект. Напредъкът в технологиите гарантира, че тези фурни се адаптират към вашите ежедневни нужди.

Но какво ще стане, ако нямате време да почистите фурната си? Вече споменахме един вид самопочистваща се фурна. Въпреки това си струва да помислите за пиролитичните фурни, които също така осигуряват почистваща функция.

Тези фурни почистват мръсотията, когато са настроени на висока температура, при която пиролитичната функция е активирана. Ще трябва да използвате тази функция само от време на време и със сигурност не всеки път, когато използвате вашата фурна.

Мръсотията се превръща в пепел, която след това може да се събере с кърпа. Парните фурни са друга тенденция, която пробива нови позиции. Тези фурни стават все по-популярни и осигуряват здравословен метод за готвене на храна чрез елиминиране на мазнините.

Фурни, които се адаптират към вашите нужди

 Всеки, който иска да се възползва максимално от кухнята си и да сготви чудесна храна за възможно най-кратко време, трябва да избере фурната, която е най-подходяща за неговите нужди.

Важно е да основавате решението си на характеристиките на всяка фурна. Някои не са толкова лесни за използване, колкото други, а други не са толкова технологично напреднали.

Едно е ясно – много хора все още предпочитат конвенционалните фурни, които могат да приготвят всяко ястие, което ви харесва. Тези фурни обаче все още имат своите недостатъци, когато става въпрос за почистване или приготвяне на най-добрата храна.

Без съмнение най-добрият съвет, който можем да ви дадем, когато избирате подходящата за вас фурна, е да сте сигурни за какъв тип готвене ще я използвате. Количеството време, което имате на разположение за готвене, и удобството, което искате, са еднакво важни фактори, които трябва да имате предвид.

Източници: https://decortips.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts