15

ян.

Екстремна диета с фурми сваля до 8 килограма за една седмица

С тях арабските войни поддържали издръжливостта си и укрепвали мускулната си сила


Диетолозите ги препоръчват като полезна алтернатива на сладкишите. Те са в основата и на многобройни програми за сваляне на излишните килограми.

Основните предимства на отслабването с фурми са свързани с полезните свойства на плода. Той съдържа всички основни витамини и минерали, затова е ценен за имунитета. Особено полезни са 20-те незаменими аминокиселини, включително и антидепресанта триптофан. Ретинолът пази косата и ноктите. Фурмите възстановяват отлично стомашната флора, активизират обмяната и подобряват храносмилането.

Най-екстремният вариант е 10-дневна диета, при която през първите 4 дни ядате само фурми. След това в менюто може да включвате ябълки (най-добре зелени сортове). За разнообразие са ви позволени от време на време портокали и други цитруси. Основната напитка е чистата вода, може да пиете и билков или зелен чай, но без каквито и да е подсладители.

Тази програма в никакъв случай не трябва да продължава повече от 10 дни. С нея могат да се свалят до 8 кг, но специалистите я препоръчват за хора, които наистина имат наднормено тегло.

От 1-и до 4-и ден

Закуска: 70 г фурми.

Втора закуска: 30 г.

Обяд: 100 г.

Следобедна закуска: 30 г.

Вечеря: 70 г.

От 5-и до 10-и ден

Първа закуска: 70 г фурми.

Втора закуска: 2 ябълки

Обяд: 70 г фурми.

Следобедна закуска: Половин ябълка (може печена) и 2 фурми.

Вечеря: 70-80 г фурми и половин ябълка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts