27

фев.

Експресно и трайно премахване на неприятни миризми от къщата

Всички рано или късно се чуди как мирише в къщата ни и защо са се появили тези неприятни миризми, които не изчезват дни

неприятни миризми вкъщи

Сутрин обичаме ароматите на чай и прясно смляно кафе, вкусни сандвичи и бъркани яйца. През деня се радваме на свежи зеленчуци в салата, уханна супа и изкусителен десерт. Когато настъпи вечерта, усещаме примамливия аромат на пържени картофи или омекотителя на прясно изпрано пране.

Но миризмите в апартамента и къщата не винаги са приятни за нас, така че си струва да решим как ефективно да се отървем от застоялата миризма, която бързо превзема територията.

Как да се отървете от трудни за махане неприятни миризми в апартамента / къщата?

Много е важно жилищното пространство да се проветрява няколко пъти на ден, това ще предотврати абсорбирането на чужди миризми в килими, текстил и мека мебел.

Използвайте специални течности за гладене , те не само ще предпазят ютията от котлен камък, но и ще придадат на дрехите приятен аромат.

За да премахнете чуждата миризма от кухненските прибори, трябва да разтворите щипка канела в топла вода и да изплакнете съдовете с нея.

Миризмата на разлята манджа по котлона или фурната бързо ще се разпространи в цялата къща. За да я премахнете, трябва да поставите лист хартия, напоен с оцет върху разлятото място.

Странните миризми в бюфета ще бъдат елиминирани чрез изгоряла суха лимонова кора.

За да избегнете миризмата на мухъл в термоса , можете да го изплакнете с топла вода и две супени лъжици ориз

Ако хладилникът започне да излъчва неприятна миризма , разстелете типов хляб, нарязан на филийки, върху рафтовете и го дръжте в продължение на няколко часа.

За да може стаята винаги да мирише добре , добавете капка етерично масло към електрическата крушка, преди да я светнете.

Когато миете ръцете, след като сте чистили риба, добавете щипка горчица с лимонов сок към водата и миризмата ще изчезне.

Хлор и специални препарати за почистване на тръби, съдържащи киселина, работят добре и се справят с миризмата от тръбите.

Веднъж месечно проветрявайте гардеробите, чекмеджетата, нощните шкафчета, рафтовете за книги , просто ги оставяйте отворени през нощта.

Камфоровите таблетки ще помогнат за подобряване на миризмата в шкафовете , ще абсорбират излишната влага. Можете също да закупите специални сашета.

Щипка суха горчица ще ви помогне да премахнете миризмата на нафталин от дрехите.

Няколко капки лавандулово масло в спалнята не само ще накара леглото ви да ухае, но и ще подобри съня ви.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts