3

юни

Авокадото може да се използва за чувствителната кожа около очите

Авокадото е колкото полезно за здравето, толкова и за красотата

Авокадото е богато на множество витамини и микроелементи, на ценни мастни киселини. Може да се използва при всеки тип кожа. Особено подходящо е при възрастови изменения. Изравнява релефа и тена, нормализира обменните процеси на клетъчно ниво, стяга контура и изглажда бръчките, подхранва и хидратира.

Витамин В почиства порите, предотвратява появата на акне

Витамин А се справя с лющенето при сухота, прави кожата мека и еластична, нормализира обмяната.

Витамин Е подхранва и се бори със стареенето, ускорява обновяването на клетките. Витамин С защитава от свободните радикали, съответно от стареенето. Витамин F подпомага мастната обмяна и кръвоснабдяването на клетките.

Костилките на плода също си струва да включите в грижите за лицето

Те имат бактерицидни свойства, а сапонинът в тях подобрява обмяната. Освен това ускоряват изработката на колаген и забавят стареенето, както и пазят от външни въздействия.

Може да използвате и масло от авокадо

То подхранва, укрепва имунитета, забавя стареенето. Прилага се при всеки тип кожа, особено на чувствителната зона около очите.

Препоръчва се маските с авокадо да се правят според типа на кожата. Ако е мазна – с интервал от 4 дни, при проблемна и суха – през 3. След 10-12 процедури направете почивка от 50 дни.

Направете тест за алергия

Преди маската подгответе лицето. Измийте го, почистете с тоник. Добре е да направите пилинг, за да може съставките да проникнат по-дълбоко в кожата.

Приготвяйте количество само за една процедура

Авокадото се окислява от въздуха и губи полезните си свойства. Нанасяйте по масажните линии.

За суха кожа пасирайте 1 варен картоф. Добавете 2 ч.л. пълномаслена сметана и 10 капки авокадово масло. Нанесете дебел слой на лицето. След 20 минути измийте. Маската хидратира, подобрява еластичността на кожата, насища с кислород.

Друг вариант е да смесите половин пасирано авокадо с 2 с.л. прясно мляко (или 1 с л. кисело). След 15 минути измийте с хладка вода.

Ако кожата ви е мазна, разбийте първо 2 ч.л. лимонов сок с 1 белтък. Добавете 5 копки масло от авокадо и 1 с.л. пюре от плода. Дръжте маската 15 минути и измийте с отвара от лайка. Порите ще се свият, мазният блясък ще изчезне, пигментните петна ще се заличат.

Може към 1 с.л. пюре от авокадо да добавите по 2 капки масло от портокал и нероли, 1 разбит жълтък. Дръжте маската 20 минути. Измийте с вода и почистете с тоник.

За комбинирана кожа подхожда смес от 1 яйце, по 1 с.л. мед, сметана и пюре от авокадо. Измийте след 20 минути. Маската възстановява маслено-водния баланс на различните участъци от лицето. Бори се с пъпки, раздразнения, лющене.

При проблемна кожа

За да не я раздразните разбийте 1 белтък, добавете 1 с.л. пюре от плода, по 1 ч.л. брашно и лимонов сок. Нанесете дебел слой. След 15 минути измийте с билкова отвара.

Друг вариант е да смесите 1 ч.л. пасирана костилка от авокадо с козметична глина и да разредите с вода до нужната гъстота. След като изсъхне на лицето, измийте с вода.

Подмладяващ ефект има маската от 1 с.л. пюре от авокадо, 1/2 с.л. зехтин, 3 капки сок от алое, 1 ч.л. суха мая и 4 капки авокадово масло. Дръжте я 20 минути и измийте със студена вода. Сместа връща еластичността на кожата, подпомага изработката на колаген.

За чувствителната кожа около очите трябва само авокадово масло

Няма нужда от други съставки, просто го нанесете и потупайте с пръсти. Може да не измивате след това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts