Цветни блокове: как да приложите тази нова тенденция във вашия дом

цветни блокове

Как можем да се възползваме от тази нова мода в нашия дом?

Цвят, цвят и още цвят за вашите стаи е предложението на тази тенденция в интериорния дизайн, наречена цветни блокове. Както подсказва името му, той насърчава използването на живи и добре дефинирани цветове в пространствата на къща или апартамент.

Крайният резултат може да е дързък и смел, но повярвайте ни, че си струва да опитате. Далеч от монохроматична палитра, цветният блок насърчава контраст от тонове, които могат да бъдат приложени към стени и мебели. Да видим по-подробно за какво става въпрос.

Цветни блокове- основни характеристики

Въпреки че започна да се използва преди няколко години, в момента той налага силна тенденция в света на декорацията. Както подсказва името му, той апелира към използването на цвят в неговия максимален блясък.

Води началото си от модните подиуми още през 2000 г., когато стана модерно да се съчетават дрехи с различни цветове. Например зелено сако, червена риза и жълти панталони бяха на мода.

В този смисъл декорацията приема тези идеи и приветства цвета, но не всеки цвят, предпочитайки светли, живи и ярки тонове. Целта е да се даде живот на пространството.

В този случай ще се опитаме да оставим настрана пастелите и омекотените хроматични гами, за да се обърнем изцяло към класическите и по-скоро чисти цветове. Идеята на тази декоративна техника е да комбинира блокове от цветове по хармоничен начин, тоест те да са свързани помежду си и да се допълват.

Първото му предимство е, че като цяло не следва правила или кодекси, а разчита на въображение и личен стил за декорация. Неутралните тонове вече не отиват? Да, те все още са в сила и внасят малко ред в тази цветна експлозия.

Цветни блокове- как да ги съчетаем у дома

Можете да го прилагате където искате и по начина, който ви е най-удобен. Като цяло е обичайно да се избира основен цвят, който ще заема важно място. Не забравяйте, че те са обикновени цветове, които не представят никакви рисунки.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете стая в къщата, за да приложите техниката. Няма предпочитания. Това може да бъде кухня, трапезария или дори спалня. След като знаете какво място ще ремонтирате, трябва да се съсредоточите върху няколко квадратни метра от това място.

След това можете да изберете да оцветите стена, мебел или под. Тогава ще видим какви опции имаме.

В случай, че не искате да изберете цвят, който е твърде ярък, можете да изберете по-мек цвят от избраната палитра. Това е добър начин да започнете и ще забележите промяната по същия начин. В крайна сметка ще разчупите монотонността.

Цветни блокове в комбинация с мебели

Добър начин да започнете да използвате тази дизайнерска техника е чрез мебели и отвори. В този случай можете да нарисувате мебел с цветни ивици, тоест на блокове.

Казваме „ивици“, но може да бъде цялостна част от него, чекмеджета, рафтове или врати. Ако това е скрин, чекмеджетата ще определят цвета, докато при мебел с вратичките могат да бъдат вратичките, които следват цветна шарка.

Що се отнася до отворите, класика в стила color block е боядисването им в половин цвят, включително рамката, когато е възможно. Още повече, че цветът, който отива на вратата, може да се разпростре и върху една от стените и ефектът от този блок би бил страхотен.

От друга страна, можете да облечете диван с калъф в много интензивен цвят и да го контрастирате с възглавници в различни нюанси. Килим, одеяло или завеси, които обливат стаята с цвят, също са повече от валидни.

Стени с цветни блокове

Сега е ред на стените и да прегледаме как можем да ги обработим, за да постигнем този декоративен стил. Като за начало експертите по декориране препоръчват силният цвят да се постави от средата на стената надолу, а не обратното. По този начин горната част на стената и тавана продължават със светъл тон и визуалното не се насища.

Друг начин за боядисване на стена с цветен блок е с геометрични фигури от избрания тон и различните му гами. Например, можете да направите квадрати и да ги боядисате в лилаво, зелено или червено. Също така могат да се използват наклонени или диагонални фигури и се постига добър ефект.

И накрая, можете да приложите този стил, за да подчертаете някои архитектурни характеристики на къщата си. Боядисвате арки, колони, стълби, корнизи.

Прочетете още: 5 идеи за декорация на всекидневна стая, Подгответе терасата за лятото с уникален интериор (СНИМКИ)

Източници: Interior Design, Interior Decorating, Trends & News (interiorzine.com) https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Как да направите разтвор за сапунени мехури у дома

слот машинки

Слот машинки: тайните, които казината не искат да знаете