почистване и дезинфекция

14

мар.

Хитри методи за почистване и дезинфекция на хладилника

Тези методи за почистване и дезинфекция биха били полезни на всяка домакиня

Всеки, който има дом, трябва да знае как ефективно да го поддържа. Днес бихме искали да ви дадем няколко идеи за екологични методи, които можете да използвате за почистване и дезинфекция на вашия хладилник. По този начин можете да поддържате хладилника си чист и да поддържате доброто здраве на вашето семейство и околната среда.

С течение на времето хладилникът може да генерира неприятни миризми. Не само това, но лошата миризма може да остане дори след като премахнете развалена храна или особено вонящи хранителни продукти. Така че, за да се отървете от лошата миризма и да си върнете чистия уред, има няколко екологични метода, които можете да изпробвате.

Почистване и дезинфекция на хладилника: откъде да започнем?

На първо място, изключете хладилника, преди да започнете да го почиствате и дезинфекцирате. Оставете го изключено за една нощ, ако е възможно, за да го размразите и да освободите натрупания лед. След това премахнете цялата храна, напитки и всичко друго, което може да държите в него, за да можете да получите достъп до всяка повърхност в него.

И накрая, независимо от това как можете да изберете да почистите и дезинфекцирате хладилника си, трябва да го оставите да изсъхне напълно, преди да съхранявате храна в него отново. Храната, която съхранявате, заедно с всички други контейнери, трябва да бъдат старателно почистени, преди да ги върнете в хладилника.

Това ще го предпази от замърсяване на току-що почистените повърхности.

Сода за хляб винаги би ви била от полза

Содата за хляб създава агресивна среда за микроорганизмите, отговорни за слузта и лошите миризми.

Всеки път, когато почиствате хладилник, опитайте се да използвате продукти, които правят процеса по-ефективен и следователно по-лесен. Содата за хляб е един от най-добрите екологични методи, освен това е доста евтин. Освен това неговите обезмасляващи и антибактериални качества ще ви помогнат да елиминирате всякакви следи от храна и други натрупани петна и разливи.

  • Смесете две супени лъжици сода за хляб с няколко капки лимон в половин литър топла вода.
  • Използвайте го, за да изтъркате хладилника отвътре и отвън.
  • След това го оставете да престои пет минути.
  • След това го отстранете със суха кърпа.

Солена вода

Един от най- лесните и хитри методи за почистване на вашия хладилник е проста смес, направена от шепа сол, разтворена в галон топла вода.

Просто потопете гъбата си в тази смес и я използвайте, за да почистите всички вътрешни и външни повърхности. Ще видите колко лесно ще се отървете от всички следи от храна и слуз.

Оцетът идеално средство за почистване и дезинфекция на хладилника

Оцетът е друга чудесна възможност за почистване на всичко. Този прекрасен антибактериален агент е един от най-добрите естествени дезинфектанти, така че е особено добър за почистване дори на най-замърсените зони.

За да го направите:

  • Смесете половин чаша бял оцет в чаша вода.
  • Продължете с почистването на вътрешността на вашия хладилник.
  • Оставете да престои пет минути и след това избършете и подсушете.
  • Забележка: Спрей бутилка ще направи тази задача още по-лесна.

Отървете се от лошите миризми с помощта на лимонов сок

Един от най-добрите екологични методи за премахване на миризмите от вашия хладилник е да натъркате повърхностите му с гъба, напоена с лимонов сок. Трябва да го оставите да престои пет минути и след това да го избършете с чиста, суха кърпа.

Активната му съставка е лимонена киселина, която също е антисептик, така че е чудесна за дълбоко почистване. Освен това ще остави искрящо чист ефект върху всяка повърхност, която почиствате с него.

Можете също така да излеете сока от три лимона в спрей бутилка заедно с две чаши топла вода. Напръскайте го върху повърхност, оставете го да престои няколко минути и след това го отстранете със суха кърпа.

Прочетете още:Паста за зъби и още! Как бързо и лесно да почистите бели маратонки у дома, Как да почистите микровълновата фурна отвътре, 5 екопродукта за почистване

Източници: https://pixabay.com/https://steptohealth.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts