22

авг.

Тези съвети ще ви помогнат да се справите блестящо на всяко интервю за работа!

Има въпроси, които се задават на почти всяко интервю за работа. За да бъдете готови прочетете и запомнете отговорите


Как се справяте с напрежението, когато сте на работа?

Може да дадете конкретни примери как сте постъпили в инфарктни ситуации. Разкажете как шефът ви е възложил трудна задача в петък вечер и сте се справили. Може също да вметнете „Имам опит с кратки срокове и се научих да работя добре под напрежение, макар че предпочитам да не ми се случва често“.

С какво измервате успеха?

И да го мислите, не казвайте „с пари“. Верният отговор е нещо от рода на „Измервам успеха според стандартите на компанията, в която работя. За мен е важно да допринасям за нейния напредък, поддържайки добри отношения с ръководството и колегите. Сигурен съм, че това ще бъде оценено и ще доведе до моето кариерно израстване“.

Защо искате тази работа?

Като предварително сте проучили фирмата, кажете с какво бихте могли да допринесете за успеха й. Изтъкнете, че притежавате нужната квалификация и способности. Подчертайте, че ви привличат добрата репутация на компанията и възможностите за развитие.

Как се виждате след 5 години?

Споделете какви са целите ви в професионален план, за да личи, че не се носите по течението. Дайте да се разбере, че ако ви наемат, не смятате скоро да напускате фирмата.

Каква заплата очаквате?

Пробвайте да проучите в какви граници варират възнагражденията във фирмата, в която кандидатствате, и в други компании от този бранш. Не се надценявайте, но и в никакъв случай не се подценявайте. Когато получите конкретна оферта, по-ниска от това, което сте казали като очаквана заплата, не се притеснявайте да изтъкнете защо заслужавате повече – отново говорете съвсем конкретно за качествата си. Това е начинът да покажете, че струвате повече. Може да ви отговорят веднага, че не става. Може и да не ви се обадят повторно. Но не съжалявайте. И без това възнаграждението не ви е удовлетворявало.

Възможно е в края на интервюто да ви попитат за лични подробности – за семейството, за интересите ви извън работата. Разкажете стегнато, без да навлизате в прекалено много детайли, като опитате да е интересно и да вложите известна доза страст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts