13

сеп.

Седем супер полезни съвета за всички потребители на Viber

Viber има все повече и повече нови потребители, и почти всеки има това полезно приложение за комуникация

Малцина обаче са запознати с всичките му готини и полезни функции!

Страхотна селекция от тайни на Viber, които със сигурност ще ви бъдат полезни.

  1. Скрийте информацията за това кога сте били онлайн. Отидете в „Настройки“ – „Поверителност“ и изключете състоянието на „Онлайн“. Дори да стоите цял ден във Viber, никой няма да разбере за това.
  2. Скриване на състоянието за преглеждане на съобщението. За да може събеседникът да не знае, че четете съобщението от него, отидете на настройките, изберете секцията „Защита“ и премахнете отметката от елемента, който е отговорен за известията за четене на съобщения.
  3. Не запълвайте паметта на телефона. Снимките и видеоклиповете от чатове във Viber се запазват по подразбиране в телефона ви. За да не претрупвате паметта, най-добре е да деактивирате тази настройка. Отидете в „Настройки“ – „Мултимедия“ и изключете „Запазване в галерията“.
  4. Изпратете дневник на съобщенията във вашата поща. За да създадете резервен файл от вашия дневник на компютъра, изпратете кореспонденцията до себе си по електронната поща. От Viber текстът може да бъде изпратен както следва: „Настройки“ – „Обаждания и съобщения“ – „Изпращане на дневника на съобщенията“.
  5. Скрийте снимката на потребителския си профил от непознати потребители. Ако не искате всички потребители да виждат вашата снимка на потребителския профил, отидете на настройките и изберете „Снимка на профила“ – „Никой“ в секцията „Поверителност“. Сега потребителите, които не са в списъка ви с контакти, няма да видят вашата снимка.
  6. Премахнете състоянието на „Използване на приложението“. Друга възможност: почти всички приложения и игри, които инсталирате на телефона си, са синхронизирани с Viber. По този начин те са достъпни за други контакти от вашия списък. За да деактивирате тази функция, отидете на „Настройки“ – „Конфиденциалност“ и премахнете отметката от „Използване на приложението“.
  7. Задайте парола. Ако не искате някой да чете вашите съобщения, можете да поставите парола на Viber. Може и да не предполагате това, но такава полезна програма може лесно да бъде изтеглена от App Store или Google Play и доставена за минути. И след като бъде изтеглена от недоброжелател, който знае вашия номер, той може да злоупотреби с данните, с които разполага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts