28

ное.

Правила за отслабване, които ще направят храненето диетично

Не е задължително да спазвате диета за отслабване. Добре е, обаче да сте започнати с някои основни правила

Благодарение на правилата за отслабване ще можете да свалите ненужните килограми без да спазвате някакви диети или да се придържате към режими. Ако внесете само малка корекция във вашето меню и спазвате тези указания за отслабване ще направите пътя до желаната фигура хем по-лесен, хем не толкова травмиращ.

  1. Не мислете, че само с глад ще надхитрите килограмите. За да бъде кожата ви стегната, а снагата ви – стройна и пъргава, е задължително да съчетаете намалените калории с гимнастика.
  2. Пийте много вода -най-малко по два литра на ден. Тя е абсолютно необходима за правилната обмяна на веществата, за изчистване на токсините и баластните вещества, за разграждането на мазнините и за поддържане на водния баланс на кожата ви.
  3. Ако сте решили да спазвате диета, правете го разумно. Най-напред си напишете списък на всичко, което изяждате в продължение на 3 дни. След това опитайте да пресметнете калориите. Ако те надвишават 2400, тогава преминете на диета. Ако са около 2000, е достатъчно да ограничите въглехидратите.
  4. Опитайте се да се движите повече. Това не означава всеки ден да посещавате фитнеса или да се морите с изтощителна гимнастика. Три занимания със спорт в седмицата са достатъчни.

През останалото време ходете повече пеша

  1. Яжте храни, които са трудни за усвояване – пълнозърнест хляб, царевица, соеви продукти, боб и леща. Така организмът ви ще изразходва голяма част от енергийната им стойност за преработката им и ще натрупва по-малко.
  2. Мазнините в менюто никога не трябва да надвишават 30%. Четете етикетите на продуктите. Така ще си създадете навик за рационално хранене. А ще действате и на психиката си – като видите голяма цифра, може и да се откажете да налапате поредната вкуснотия.
  3. Използвайте „празните“ минути. Чакате да стане кафето и се помотавате край печката. Защо да не се протегнете, да направете няколко навеждания вляво и вдясно. Повярвайте, ще се почувствате по-добре!
  4. Никога не казвайте: „Този път ще си позволя, от утре ставам нов човек!“ Натрупани едно след друго, дребните прегрешения стават фатални килограми. Дори да си спестите само малката сметанка към кафето, почувствайте гордостта от победата.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts