По-добре скандал в семейството, отколкото тежко мълчание

Мълчанието не винаги е злато

Между спор, дори разпален, и скандал има огромна разлика


Скандалите, особено ако са често, наистина са признак, че връзката не е хармонична. Но ако мъжът спори, значи му пука за вас. Когато той е истински ангажиран с чувствата си, не му е безразлично какво се случва в отношенията ви. Готов е да чуе мнението ви, да си каже своето мнение, да разговаряте, да изслушате взаимно аргументите и да стигнете до решение. Това е ясно доказателство за любов, от която взаимното зачитане е неотменима част.

Поради тази причина специалистите по семейни отношения уверяват, че спорещият с вас мъж непременно ви обича. И по още една: възразява, следователно ви слуша.

Мъжете често се държат като деца, фокусирайки се само върху онова, което истински ги вълнува. Затова и когато наистина са влюбени, те не само слушат какво казвате, но и внимават в думите ви. Естествената реакция е да си кажат, когато са на друго мнение. Даже показват уважение, като влизат в диалог. Е, накрая може да се съгласят, без да са убедени, за да сте щастливи вие. Но и такава саможертва е доказателство за любов. При това силна – мъжът не се страхува да покаже слабост, като приеме мнението на жена си. Защото е толкова убеден в смисъла на връзката им, че е готов да отстъпва понякога пред вътрешния си нагон да бъде победител. (Невинаги обаче. Иначе влизате във варианта с примирението.)

Дори когато споровете са чести и бурни, мъжът, който участва в тях, демонстрира, че не се изморява да се бори за любовта. Тъкмо в трудните моменти в отношенията с жените престаналите да обичат мъже предпочитат да избягат от проблемите, а не се стараят да направи максималното, за да ги решат и да върнат спокойствието. Причината е, че вече не се страхуват да останат без жената, в която не са влюбени. Следователно, още веднъж: щом спори, значи не иска да ви загуби, уверяват психолозите.

What do you think?

257 points
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Човек живее по-щастливо, ако не чака голямо щастие

Мир в спалнята: постигнете синхрон във времето за спане и почивка