алкохол

17

ян.

Пиенето на алкохол увеличава риска да се разболеете от 3 често срещани видове рак, според последни проучвания

Алкохола дори и в умерени количества може да се окаже вреден за вашето здраве.

В какви количества алкохола може да увеличи шансовете да се разболеете

Фактът, че пиенето не е полезно е известно на всички. Нови изследвания обаче показват, че не само прекомерното пиене може да ви донесе сериозни здравословни проблеми- експерти казват, че дори умерената консумация на алкохол може да представлява голям риск за вашето здраве.

Всъщност експертите от националната токсикологична програма на министерството на здравеопазването на САЩ предупреждават, че алкохолът е огромен канцероген за човека. „Изследванията сочат, че колкото повече алкохол пие човек толкова по-висок е риск от развитие на рак, свързан с алкохола“, добавя националният институт по ракови заболявания на САЩ.

Но колко алкохол е твърде много, когато става въпрос за риск от рак? Едно скорошно проучване има отговора – и ако пиете такива количества, може да сте изложени на повишен риск от три вида рак. Прочетете, за да разберете дали вашите навици за пиене са опасни за вас.

Само една чаша питие с висока концентрация алкохол на ден увеличава риска от рак на хранопровода, стомаха и ректума

Повечето хора знаят, че здравните власти и медицинските специалисти силно препоръчват да се спазва умереността, когато става въпрос за пиене на алкохол. Изследванията обаче показват, че редовната консумация на алкохол – дори и в най-малките количества може да представлява сериозна заплаха за вашето здраве. Според проучване от 2017 г., публикувано в списание PLOS One, което разглежда данни от над 23 милиона души, „пиенето на малки количества, включително дори една алкохолна напитка на ден“ може да увеличи риска от рак на хранопровода, стомаха и ректума.

„Доказателствата показват, че колкото повече алкохол пие човек – особено колкото повече алкохол човек пие редовно с течение на времето – толкова по-висок е рискът му от развитие на рак, свързан с алкохола“, казва националния институт по ракови заболявания на САЩ.

Алкохола един от най- големите причинители на рак в световен мащаб

Въпреки че тютюнопушенето е най- честата причина за появата на рак, учените отбелязват, че алкохолът е другия  най- голям  причинител на болестта в света.

Всъщност центровете за контрол и превенция на заболяванията предупреждават, че консумацията на алкохол може да повиши риска от няколко други видове рак. В допълнение към споменатите в проучването,  националния институт по ракови заболявания казва, че пиенето на алкохол може да доведе до рак на устата и гърлото, гласовите струни, черния дроб и гърдите. „Всички видове алкохолни напитки, включително червено и бяло вино, бира, коктейли и алкохол, са причини за появата рак. Колкото повече пиете, толкова по-висок е рискът от рак“, предупреждават здравните власти.

Алкохола може сериозно да увреди вашето ДНК

Въпреки че някои хора може да са наясно с връзката между консумацията на алкохол и рака, по-малко разбират как влияе на нашето ДНК.

Когато пиете алкохол, тялото ви го разгражда химикал наречен ацеталдехид. Ацеталдехидът уврежда вашата ДНК и не позволява на тялото ви да поправи щетите. ДНК е „ръководството с инструкции“ на клетката, което контролира нормалния растеж и функция на клетката. Когато ДНК е повредена, клетката може да започне да расте извън контрол и да създаде раков тумор“, обяснява националния институт по ракови заболявания.

https://lekuva.net/produkt/alkogard-alkoguard

Източник: https://bestlifeonline.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts