14

мар.

Може ли предсказаното да се сбъдне?

Той често предприема съмнителни и спекулативни действия, стреми се да узнае бъдещето си, особено когато то се оказва тайнствено и неопределено


При цялата приказност на този процес и неговите резултати, които са поразителни, не се взема под внимание едно. А именно, че предвестието на това, което все още не се е случило и което може да се избегне или, напротив, да се ускори, наред с полезната информация има и отрицателни страни.

Работата е там, че разумът на предсказателя, като свързан по особен начин с тънкия свят, има материализиращо действие. С други думи, той може не само да предсказва бъдещи събития, но и фактически да ги създава или да подтиква клиента си към тях. Освен това извънредните и неочаквани пророчества не просто шокират, но и дезорганизират и дори парализират дейността на човека, насочвайки усилията му в неподходяща посока. Това най-често се случва вследствие на негативни пророчества, когато предсказателите поемат върху себе си огромна морална отговорност. Те свръхфизически се намесват не само в чуждата съдба, но и във висшия промисъл.

Затова всяко предсказание, станало известно и многократно повтаряно, произнасяно, прочитано, се превръща в неизбежно, придобивайки власт и сила над хората, повярвали в него. Предсказанието ликвидира първоначалната нееднозначност и условност на ситуацията, подсъзнателно тласкайки човека към перспектива, която понякога не е особено светла. По този начин се нарушава естествената за физическия свят връзка между причина и следствие. Те променят местата си, предизвиквайки неразрешими парадокси и разрушавайки самата физическа реалност. Не е изключено, ако човек се отнесе с ирония към предречените му беди, повесели се и забрави за тях, те изобщо да не му се случат. В отделни случаи прорицателят, който твърди например, че неговият объркан и пропаднал клиент ще умре, всъщност по този начин внася информация върху подготвената за това почва и така ускорява процеса. Информацията, съдържаща се в пророчеството, в дадения случай действа като стриктен сценарий. Вследствие на това лицето може само да си мисли, че бяга от опасността, докато в действителност стремително се движи към нея.

Може би това е било известно на Нострадамус и затова той старателно зашифрова своите катрени. Днес те се разшифроват със задна дата, когато предсказаните събития вече са настъпили. Също такива мъгляви пророчества дава и И-Цзин (китайската „Книга на промените”), както и скандинавските руни. Почти във всички предсказания липсват имена, названия, дати. Самият тънък свят ни пази от преждевременната информация, която би могла да разруши цялото ни съществуване и неговия смисъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts