Модни техники и съвети за грим: сезонни и класически

Тийнейджърките вече се гримират всеки ден за училище, но след като завършат училище гримирането има съвсем други правила

За да изглежда хармонично визията им, макиажът трябва да е съчетан както с индивидуалните особености на лицето, така и със стила на тоалета


Но най-вече не трябва да добавя години към възрастта на момичетата.

Гаранцията за всеки красив грим е равният тен на лицето, с прикрити недостатъци. Кожата трябва да е сияйна и кадифена, а за това помагат базата и тоналният крем, които задължително трябва да съответстват на тена. Иначе младите момичета ще изглеждат като с маска. Тези първи стъпки в грима са неотменими, особено за събитие, което е продължително и предполага много танци.

Натуралният и естествен грим е особено актуален през тази година, така че младите дами не бива да залитат по тежък и натрапчив. Нека изберат един акцент на лицето и да подчертаят него. Лицето трябва да изглежда свежо и здраво.

Модни са натурални вежди, в никакъв случай изтънени. Ако се налага да бъдат засилени с молив, нека е съвсем леко и в естествения цвят. Може да се използва безцветен туш, който само да подчертае косъмчетата.

Ружът е едва забележим, колкото да придаде лека младежка руменина. Нюансите му задължително се съчетават с останалата цветова гама на декоративния грим.

Кафявите очи изглеждат хармонично с виолетови, лилави, сини, златисти, сребристи, бронзови, маслинени, шоколадови и бежови оттенъци на сенките. В никакъв случай не се използва розов или оранжев цвят.

Синеоките момичета е най-добре да избират между бежово, кремаво, оранжево, сиво, сребристо, златисто, пясъчно. Син цвят е грешка.

За зелени очи са особено актуални топлите нюанси на синьо, розово, шоколадово, прасковено, златисто маслинено.

Трендът за сезона предполага акцент точно върху очите, така че трябва да са подчертани добре. Изборът на грим се съобразява със стила на тоалета. Например на по-романтична рокля ще подхожда изразителна очна линия, за по-абстрактна специалистите препоръчват опушени очи. Този стил на грима се постига не само със сиво и черно, а и с други цветови гами.

Актуални са и акцентите от цветни изкуствени мигли – само няколко косъмчета в края на окото.

При избора на червило отново основното правило е натуралност и естественост. Ако устните са подчертани с изразителен и силен цвят, тогава очите не трябва да са със силен грим, а само с леки сенки или дори само подчертани с очна линия. Модни са прасковените оттенъци, но и тъмночервено с допълнителен блясък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Майката на късмета е добрата подготовка

14 снимки, които ще ви изпотят от ужас