Фън шуй

8

фев.

Къде да поставите течаща вода във вашия дом според Фън шуй

Къде е най- доброто място за декоративни водоизточници във вашия дом според фън шуй.

Кое е най доброто място да поставите фонтанче във вашия дом според Фън шуй

Наличието на течаща вода е от съществено значение за хармонизирането на дома според принципите на Фън Шуй. Научете къде да поставите такъв според тази китайска философия.

Фън шуй е древна философска система с китайски произход, която основава част от своите доктрини върху хармонията на пространствата, които обитаваме. Целта му е нашите пространства да оказват положително енергийно влияние върху хората, които ги обитават. За да направите това, предмети като фонтани заемат централна роля.

Според философията на фън шуй, колкото по-голямо е количеството вода, толкова по-добро е качеството на живот. Всъщност самото име „фън шуй“ означава „вятър и вода“. Не всяка част от дома обаче е подходяща за поставяне на фонтан или течаща вода. Има и важни съвети, които трябва да имате предвид за различни зони, като градини или интериори.

Искате ли да знаете повече за тях? Нека да разгледаме!

Къде да поставите течаща вода според фън шуй

Поставянето на чешма вътре в дома има страхотен декоративен ефект. Когато става въпрос за фонтани за вода, има много  естетични опции, които са направени в различни форми, цветове и материали. Възможно е също така да ги украсите с различни видове камъни, според личния ви вкус. Например, често се използват кварц, гранит или слюда.

Въпреки това, освен този декоративен елемент, философията на фън шуй предполага, че водата има потенциал да намали отрицателните енергии. Така той не само хармонизира средата, но и подобрява настроението на хората, които живеят там.

Въпреки това, течащата вода трябва да бъде поставена на идеалното място, за да се случи това. Какво трябва да имате предвид? Нека да разгледаме някои препоръки.

Следвайте картата на Багуа

Един от основните инструменти на фън шуй е картата Багуа. Тази карта анализира пространствата на къща или средата, която искате да обзаведете, за да открие липсващи елементи, за да подобри местоположението и разпределението на обектите. Нейната структура установява съответствието между кардиналните точки и веригите, през които се движи енергията. В случай на фонтан, той обикновено предполага сектори като хола.

Тази карта трябва да бъде лично проектирана за всеки дом. По този начин можете да имате най-добрата отправна точка, за да определите пространството за фонтана.

Вътрешен фонтан за вода

Ако домът няма градина, тераса или балкон, добре е да имате някакъв вътрешен декоративен фонтан или аквариум. В тези случаи е препоръчително да го инсталирате в помещения като основната всекидневна, входа, антрето, трапезарията, офиса или стаята за игри.

Декоративен фонтан с югоизточно изложение

С картата на Багуа като ориентир, югоизтокът е най-добрата зона за поставяне на фонтан. Тази кардинална точка е свързана с изобилието и просперитета. Затова е препоръчително да използвате компас, за да установите посоката на всяка точка в дома.

Фън шуй: фонтанче с северно изложение

Северът също е добра алтернатива за поставяне на чешмата. Свързано е с притока на пари и активирането на професионалната кариера.

Декоративен фонтан с източно изложение

Източната точка е свързана със здравето и семейния живот. По този начин тези, които искат да дадат приоритет на тези аспекти от живота си, трябва да поставят фонтана на тази точка от домовете си.

Определяне на най- добрата позиция с поред китайската философия

Друг важен детайл е позицията на обекта. Препоръките на фън шуй показват, че трябва да се монтира с лице навътре. Поставянето му на прозорец, обърнат навън, няма същия енергиен ефект. Освен това ви затруднява да го видите и да му се насладите!

Местата, където трябва да избягвате поставянето на течаща вода според Фън шуй

Точно както има идеални пространства за неговото подреждане, философията на фън шуй също маркира секторите, в които не е добра идея да инсталирате дзен фонтан. Те често се основават на комфорт, звук и ефект.

Кухнята и банята

Картата на Багуа не препоръчва поставянето на фонтани в тези части на къщата. Поради тази причина е добра идея да ги избягвате.

Спалнята

Освен философските вярвания, една от причините да не се препоръчва поставянето на фонтан в спалнята е шумът на водата. Пространството за почивка трябва да бъде проектирано за тази цел, като шумът на водата или шумът на фонтан може да попречи на оптималната почивка.

Много високи мебели или електронни устройства

Много вероятно е фонтанът да изпръсне поне няколко капки по време на работа. Ето защо е най-добре да го държите далеч от електронни устройства и високи части на мебелите.

Декоративен фонтан с южно изложение

Връщайки се към картата на Багуа, тя предлага кардинални точки, където не е препоръчително да поставяте водния поток. Например, югът е свързан с огъня, така че това определено не е добро място за поставяне на воден елемент.

Също така трябва да избягвате да поставяте такъв на югозапад и североизток, тъй като тези посоки са свързани със земния елемент.

Външни фонтани

В случай, че имате тераса или градина, картата на Багуа трябва да бъде начертана по същия начин, както във вътрешната карта. По този начин можете да определите най-добрите точки и тези, които не са подходящи за поставянето на фонтан.

Източник: steptohealth.com/ pixa bay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts