18

ян.

Коя е идеалната линия на веждите?

Идеалните вежди са украшение за лицето. Затова си струва да се научите правилно да ги скубете

Като начало внимателно преценете каква линия на веждите ви подхожда най-много. На квадратно лице подхождат издължени, на кръгло – повдигната линия, леко закръглена в краищата. За овално се препоръчват вежди като дъга. А издълженото ще коригират прави вежди.

Когато изберете формата, трябва да намерите 3 основни точки – началото на веждите, най-високата им част и края.

  1. Първата ще определите, като допрете молив в края на ноздрата и вътрешния ъгъл на окото. Където моливът пресича веждите, там трябва да е началото им. Смело изскубете излишното.
  2. Сега свържете ноздрата с външния ъгъл на окото и ще разберете къде трябва да свършват веждите. С излишното е ясно как да постъпите. Но ако веждите ви са по-къси, трябва да до-рисувате. Най-добре е да ги татуирате. Следете краят на веждите да не се окаже по-ниско от началото, за да нямате тъжно изражение.
  3. За определяне на най-високата точка трябва да погледнете право в огледалото и да сложите молива от ноздрата през зеницата до веждата. Отбележете тази точка, там е максималната височина.

Преди да скубете, нанесете на кожата около веждите и по тях крем за очи. Оставете го да действа 10 минути. Изтрийте с тампон, разрешете веждите и нарисувайте с молив желания контур. Може да си купите и шаблон. Хващайте косъмчетата близо до корена и дърпайте по посоката на растеж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts