22

ян.

Косата расте по-здрава и гъста, ако я напоите с коняк

Конякът е не само аристократична напитка, но и ценна съставка за подхранване на косата

С него се стимулира притокът на кръв към скалпа, в резултат на което корените се хранят по-добре.

Количеството на алкохола в маските може да увеличите или намалите в зависимост от степента на омазняване на косата. Колкото е по-мазна, толкова повече коняк.

При приготвяне на маска за суха коса използвайте растителни масла, сметана, жълтък, мед. За мазна са подходящи кефир, лимонов сок и белтък.

Сместа се нанася винаги на мръсна коса, за да не пресуши кожата на главата

Ползите са много. Нормализира се работата на мастните жлези, разширяват се стените на кръвоносните съдове и така се подобрява притокът на кислород и хранителни вещества. Но това ще стане само ако използвате качествен коняк.

За мазна коса разбъркайте 1 жълтък с 1 с.л. коняк. Добавете 10 капки лимонов сок и 1 ч.л. репейно или бадемово масло. Втрийте много добре в скалпа и разпределете остатъка по косата. Сложете шапка за баня и затоплете с кърпа. Измийте след 45 минути с обичайния си шампоан и изплакнете с отвара от лайка. При много суха коса използвайте и балсам. Правете маската 1 път в седмицата.

Много добре подхранва и нормализира работата на мастните жлези само смес от 2 жълтъка, разбъркани с 1 с.л. коняк. Втрийте най-вече в корените и измийте след 30 минути. При суха и тънка коса използвайте тази маска като шампоан.

Ще укрепи косата и ще й върне блясъка маска със сол, която се приготвя по-бавно

Смесете по 1 чаша морска сол, коняк и мед. Затворете плътно и оставете на хладно за 15 дни. С тази смес може да миете косата или да я използвате като маска. Нанасяйте я на суха и мръсна коса и измийте след 1 час без шампоан. След това сложете балсам и изплакнете с топла вода.

Отлично заздравява косата и регулира косопада смес от 2 с.л. какао и мляко на гъста каша. Отделно разбийте 1 жълтък, 1 с.л. коняк и добавете към какаото. Втрийте в корените и разпределете по косата. Затоплете и измийте след 30 минути с билков 1 шампоан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts