in

Кога Не ТРЯБВА да използвате кокосово масло?

Толкова ли е полезно кокосовото масло, колкото го хвалят? Не винаги!

кокосово масло

 

Кокосовото масло помага на всичко- поне така изглежда. Привържениците го възхваляват като лекарство срещу болестта на Алцхаймер и диабет. 72% от обикновените хора вярват в полезността на кокосовото масло. Само 37% от специалистите по хранене са готови да се съгласят с тях.

Ето защо преди да ядете с лъжици и да се разтривате с кокосово масло, разберете защо не е подходящо!

Ако искате да отслабнете

Кокосовото масло няма да ви помогне да отслабнете в кръста

Чували ли сте, че кокосовото масло помага, ако искате да отслабнете в областта на кръста? Не разчитайте на това! Има много високо съдържание на калории, колкото и полезно да изглежда. В сравнение с други масла, има 117 калории на супена лъжица- не по-малко от това на обикновеното маслиново масло. Това не означава, че не трябва да се използва изобщо. Просто винаги трябва да се внимава с мярката.

Кокосово масло вместо паста за зъби

Чували ли сте за изплакване на устата с кокосово масло? Смята се, че тази древна аюрведа практика подобрява хигиенното състояние на устата и освежава въздуха. Науката с тези твърдения не съвпадат. Изследователите твърдят, че флуоридната паста за зъби и билковата вода за уста намаляват количеството на бактерии в нея, но не и кокосовото масло.

Ако имате открита рана

кокосовото масло
Не се препоръчва да заменяте пастата за зъби с кокосово масло

Смазвате ли с кокосово масло? Следете къде отива- контактът с увредена кожа (ожулвания, драскотини, отворени рани) може да предизвика дразнене, сърбеж и зачервяване.

Като слънцезащитен крем

Кокосовото масло има защитни свойства срещу ултравиолетовите лъчи- в размер 8 SPF. Не трябва да си мислите, че то може да поеме ролята на надежден слънчев щит за кожата ви.

При къпане

Смята се, че кокосовото масло е създадено за кожата- прави я по-мека и кадифена. Обаче, ако решите да го използвате във ваната, бъдете подготвени за животозастрашаваща ситуация. Веднъж попаднало по повърхността на банята, тя се превръща в истинска пързалка, чакаща едно от вашите грешни движения.

За готвене при висока температура

Не много хора знаят, но нерафинираното кокосово масло има по-нисък пушечен праг, отколкото рафинираното. За пържене в тиган или във фритюрник се изисква рафинирано масло.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Тест: Какви сте в професията, и какви може да станете?

лидерство

Идеалният лидер: 10 правила за успеха