кокосово масло

24

ное.

Кога Не ТРЯБВА да използвате кокосово масло?

 

Кокосовото масло помага на всичко- поне така изглежда. Привържениците го възхваляват като лекарство срещу болестта на Алцхаймер и диабет. 72% от обикновените хора вярват в полезността на кокосовото масло. Само 37% от специалистите по хранене са готови да се съгласят с тях.

Ето защо преди да ядете с лъжици и да се разтривате с кокосово масло, разберете защо не е подходящо!

Ако искате да отслабнете

Кокосовото масло няма да ви помогне да отслабнете в кръста

Чували ли сте, че кокосовото масло помага, ако искате да отслабнете в областта на кръста? Не разчитайте на това! Има много високо съдържание на калории, колкото и полезно да изглежда. В сравнение с други масла, има 117 калории на супена лъжица- не по-малко от това на обикновеното маслиново масло. Това не означава, че не трябва да се използва изобщо. Просто винаги трябва да се внимава с мярката.

Кокосово масло вместо паста за зъби

Чували ли сте за изплакване на устата с кокосово масло? Смята се, че тази древна аюрведа практика подобрява хигиенното състояние на устата и освежава въздуха. Науката с тези твърдения не съвпадат. Изследователите твърдят, че флуоридната паста за зъби и билковата вода за уста намаляват количеството на бактерии в нея, но не и кокосовото масло.

Ако имате открита рана

кокосовото масло
Не се препоръчва да заменяте пастата за зъби с кокосово масло

Смазвате ли с кокосово масло? Следете къде отива- контактът с увредена кожа (ожулвания, драскотини, отворени рани) може да предизвика дразнене, сърбеж и зачервяване.

Като слънцезащитен крем

Кокосовото масло има защитни свойства срещу ултравиолетовите лъчи- в размер 8 SPF. Не трябва да си мислите, че то може да поеме ролята на надежден слънчев щит за кожата ви.

При къпане

Смята се, че кокосовото масло е създадено за кожата- прави я по-мека и кадифена. Обаче, ако решите да го използвате във ваната, бъдете подготвени за животозастрашаваща ситуация. Веднъж попаднало по повърхността на банята, тя се превръща в истинска пързалка, чакаща едно от вашите грешни движения.

За готвене при висока температура

Не много хора знаят, но нерафинираното кокосово масло има по-нисък пушечен праг, отколкото рафинираното. За пържене в тиган или във фритюрник се изисква рафинирано масло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts