12

ное.

Не може да ходи сама: как изглежда и как живее най-високата жена в света (невероятни снимки)

Спойлер: за нея буквално няма бариери

Случи се така, че Румеиса Гелги от турския град Сафранболу стана известна в цял свят не заради заслугите си, не заради определени по-специални постижения в някаква област, а заради… израстването си. Ръстът на младата жена е цели 215 см, нищо че Румеиса в момента е само на 25 години.

Работата е там, че високият растеж на туркинята се дължи на синдрома на Уивър (първият регистриран случай в Турция по време на нейното раждане) – изключително рядко генетично заболяване, характеризиращо се с бърз свръхрастеж през целия период на растеж, съчетан с аномалии в развитието на скелета и вътрешните органи.

За първи път момичето влезе в Книгата на рекордите на Гинес, когато беше само на 18 години (ръстът й по това време вече беше 213 см). През 2014 г. Румеиса е обявена за най-високата тийнейджърка в света. През октомври 2021 г. тя стана най-високата жена в света и в момента все още държи тази титла.

Освен това, според Книгата на рекордите на Гинес, Гелги също е собственик на най-дългите пръсти, най-големите ръце и най-дългия гръб сред живите жени

Разбира се, живот с такова тежко заболяване не може да бъде лесен. Откакто е навършила една година, Румеиса преминала през значителен брой операции, включително във връзка с вродени сърдечни дефекти и сколиоза. Освен това Гелга трябва да използва инвалидна количка, за да се придвижва.

В момента по думите на жената от Турция здравословното й състояние е стабилно

Румеиса завършва гимназия през 2016 г., а през март тази година получава професионален сертификат от Харвардския университет.

В края на септември Гелга за първи път се качи на самолет

Разбира се, полетът беше специален по свой начин, тъй като Turkish Airlines трябваше да премахне шест места от икономична класа. Всичко обаче мина добре и Румеиса кацна в Сан Франциско. Момичето сподели емоциите си в социалните мрежи и каза, че полетът е бил „безупречен“, а членовете на екипажа са били „невероятно мили и услужливи“.

Докато е в САЩ, Гелги вече е посетила централата на Apple в Силиконовата долина, тъй като мечтае да свърже живота си с технологичната индустрия. Момичето също планира да пътува из Европа и да оказва подкрепа на хора по света със същото заболяване.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts