28

май

Как зодиите избират стайни растения?

Един от най-простите начини да направите дома си по-уютен, са стайните растения

Как обаче да изберете онова, което ще е в хармония със зодиакалния ви знак?

Овенът е човек, който забравя да полива цветята. Просто не му е интересно. При наличието на толкова много интересни неща в този свят, той няма време да се грижи за някакви си пасивни цветя. Затова е най-добре да си няма работа със стайните растения.

Телецът пък не би се затруднил дори с отглеждането на орхидеи – толкова цени домашния уют. Ако към това се добави и влечението на този знак към рутината и еднообразните дейности, става ясно защо жилищата на повечето Телци са обилно декорирани с различни растения.

Близнаците не прекарват много време у дома, но все пак успяват да се грижат за цветята. Затова им е необходимо издръжливо растение като африканската теменужка (Saintpauiia ionantha) или нещо от този род.

За Рака колкото повече растения има в дома, толкова по-добре. Грижите за тях го успокояват. Той отдава предпочитания на различни пълзящи лиани и бръшляни.

Лъвът има нужда от нещо внушително, голямо, което не изисква сложни грижи. Например бегония (Begonia). С нейна помощ той ще може да подчертае креативната си натура и да демонстрира способностите си на стопанин.

Девата има нужда от нещо максимално сложно и екзотично

За да покаже на всички, че няма невъзможни неща. Затова монстера адансони от семейство змиарникови (филодендрон) – доста сложно и красиво растение, често се оказва в дома на Девата.

Везните са способни да отделят внимание абсолютно на всичко. Не обичат обаче да се концентрират върху нещо конкретно. Затова растенията в дома им са много, но всички изискват максимално прости грижи – например парично дърво или някакъв фикус.

Скорпионът няма време да следи как се развиват някакви си растения. Така че единствено кактусът може да вирее в дома му. За него тези хора ще се грижат с особено внимание, тъй като откриват в това растение „сродна душа“.

Стрелците често пътуват, затова не могат да се грижат добре за стайни растения

Те имат нужда от нещо, което може да издържи едва ли не месеци наред игнориране. И отново опираме до непретенциозните кактуси и фикуси.

Козирогът, макар и да е внимателен, се отнася към растенията с леко пренебрежение. Така че, ако някой му подари стайно растение, най-подходящият избор ще бъдат сукулентите, които спокойно понасят и прекалено ярка светлина, и нередовното поливане.

Водолеите по принцип не обичат да си усложняват живота си с грижи за дома. А и предпочитат диворастящите растения. Така че дори да отглеждат в дома си някакво цвете, то най-подходящо за тях ще е бръшлян или друга лиана.

Рибите ненавиждат рутината. Затова при първа възможност ще се постараят да прехвърлят грижите върху някого другиго. Това се отнася и за поливането на цветята. Така че могат да си завъдят у дома каквито си пожелаят растения – все едно, някой друг ще се грижи за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts