7

юли

Как да се избавим от греховете?

Как да се изчистим и от постъпки, които извършваме всеки ден, понякога без дори да подозираме и без да знаем, че са грешни?


ПРИЗНАНИЕТО Е НАЙ-ТРУДНО

Знаете ли защо грехът побеждава толкова лесно повечето хора и защо те му се поддават? Може би, на първо място, защото грехът умее да се маскира и да ни мами. Човекът невинаги разбира, че върши нещо, което противоречи на високите духовни ценности. В резултат губи много време, оправдавайки греха си както с индивидуални черти, така и като продукт на средата, в която
живее.

Запомнете: всяка духовна победа започва с идентифицирането на врага. И идва напълно логичният въпрос: ако не познавате врага си, как смятате да се борите с него? Грехът се намира у всекиго от нас.

ФОКУСИРАЙТЕ СЕ ВЪРХУ ПРАВИЛНИТЕ НЕЩА

Разбира се, тук на помощ идва Библията. Четенето, запомнянето и размишляването за духовните ценности ще ви помогне да съсредоточите вниманието си върху душата на човека и чистите помисли, а не върху земните изкушения. Старайте се да избягвате ситуации и места, където биха могли да възникнат съблазни. Например, ако имате проблеми с алкохола, не ходете в барове или купони, на които се пие.

Съпротивлявайте се на съолазните – това е важно правило, ако искате да се избавите от греховете.

Във всичко, което правите, е много важно да имате самишленик, с когото да си споделяте. Неслучайно е казано -кажи ми кой ти е приятел, и ще ти кажа кой си.

След като се помолите, за да избегнете греха, можете да откриете отговора на Бога във формата на приятел, който ви е изпратен свише. Добрият приятел е онзи, който винаги ще ви помогне, ще ви подкрепи и ще сподели с вас не само хубавото, но и лошото.

ВСЕКИ ПРАВИ ГРЕШКИ

В това е слабостта човешка. Но всички сме хора и ни е свойствено да грешим. Бог знае, че правим грешки дори когато се стараем да спазваме и следваме всички заповеди, които са разписани за нас.

Покаянието е много важен процес на изчистване на човешката душа. Когато осъзнаваме грешките си и се разкайваме, ние тръгваме по правилния път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts