Как да освежим банята

как да освежим банята си

Прости и малки промени са напълно друг облик

Придаването на свежа нотка на вашата баня е по-лесно, отколкото си мислите, необходимо е само малко въображение, време и желание. Вашата баня е една от стаите, в които можете да прекарате дълго време, без да се налага да променяте нейната декорация.

Като малка стая – в сравнение с други стаи в дома ви – тя често остава незабелязана, особено когато става въпрос за придаване на свежа нотка. Въпреки това не трябва да пренебрегваме това важно място в къщата.

Променете цвета, за да придадете свежа нотка на вашата баня

Не е задължително да е промяна на цвета на стените, но трябва да е промяна на цвета за декорация. Цветовете, които предават най-много свежест са зелено, синьо и жълто. Светлите тонове като бяло или бежово осигуряват яркост. Можете да ги комбинирате, за да създадете освежаващ цветен комплект.

Ако искате по-драстична промяна, променете цвета на стените. Можете дори да рисувате геометрична фигура със зигзагообразни линии.

Друг вариант е полагане на хидравлични плочки. Този тип плочки са много лесни за поставяне и не изискват много работа, освен това имат много дизайни в различни цветове и шарки.

Душ кабината също трябва да бъде сменена, за да придадете на банята свежест. Възползвайте се от най-новите тенденции като тропически шарки и изберете ефектно заграждение. Ако искате да привлечете най-малко внимание, изберете светъл цвят или такъв с шарка, която ви харесва.

Килимът също може да добави нотка свежест. Има от най-простите видове до най-забавните, като тези, които имитират трева. Не забравяйте, че килимът за баня трябва да бъде функционален и устойчив на плъзгане.

Растенията придават свежест на банята

Каква повече свежест можете да постигнете от тази, предавана от растенията? Може да е рядкост да има растения в банята, но не е толкова рядко да се поставят правилните растения. Не става дума за това банята ви да изглежда като тропическа джунгла, а за въвеждането на растение, което предава свежест и добри вибрации.

Растенията, които са най-добри в банята, са кактуси, бамбукови клонки или сукуленти. Ако предпочитате по-големи растения и пространството ви го позволява, можете да изберете папрат.

Освежител за въздух

За да придадете свежа нотка на вашата баня, трябва да включите и добър освежител за въздух. В днешно време има модерни такива, които комбинират до три аромата, така че всеки път, когато влезете в банята, да има различна миризма.

Заключение

За да не пренебрегнете банята си, е важно да я ремонтирате от време на време. Както можете да видите, лесно е да му придадете друг вид и не изисква много пари или време за това.

Осветлението също е фактор, който помага да се придаде тази нотка свежест на банята. Естествената светлина винаги е по-добра, но ако нямате много естествена светлина в банята, изберете бели крушки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Лечение със сода

тропически плодове

Кой са най- здравословните тропически плодове