19

мар.

Какво ще се случи, ако добавите аспирин в пералнята

След като веднъж опитате този метод – да ползвате аспирин с прането в пералнята, на практика няма да можете да го откажете

Прането отдавна е престанало да бъде трудоемък процес за нас. Слагаме дрехите в пералнята и тя прави всичко вместо вас. Или – почти всичко. Естествено, перилните препарати, които използваме, играят роля за постигане на краен качествен резултат. За щастие, сега има много квалитетни и ефикасни перилни препарати по магазините.

Въпреки това, с трудните за отстраняване петна по дрехите, някои домакини се борят не само с прахове и препарати, купени от магазините, но и с народни средства – такива, които вече са се доказали добре във времето.

В тази статия ще говорим за ползите от обикновения аспирин в прането, колко да добавите и какво се случва, след като го направите.

Защо е добре да се слага аспирин в прането?

Аспиринът съдържа салицилова киселина. Именно тя е в състояние да унищожи протеиновите молекули. По този начин веществото работи почти по същия начин като оцет, лимонена киселина или сок от самия цитрус.

Как ще бъде полезно действието на аспирина по време на пране?

Първо, аспиринът ще ви помогне да се отървете от жълтите петна по дрехите. Второ, ще бъде подходящо да го добавите дори в процеса на избелване, подобрявайки резултата, който може да се постигне от закупените продукти. Трето, аспиринът помага да се осигури допълнителна защита на тъканите по време на пране, предотвратявайки износването на дрехите.

И, освен това, допринася за безопасността на машината, като качествено и внимателно почиства барабана по време на процеса на пране.

Как да използвате аспирин в прането?

  1. Взимате 5 таблетки аспирин по 500 милиграма всяка – това е оптималното количество, което не зависи много от количеството пране в машината, но като цяло е предназначено за пълно зареждане.
  2. Първо трябва да ги стриете на прах с хаванче. След това вземете един леген с гореща вода и накиснете прането там. Оставете за една нощ.
  3. На сутринта нещата могат да се заредят в пералнята и да се добави същото количество натрошени таблетки аспирин, като се стартира нормален цикъл на пране.
  4. Резултатът приятно ще ви изненада и зарадва, защото и от най-упоритите петна няма да остане и следа!

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts