бременност

17

май

Какво става с фигурата на жената след раждането?





Гледайки се в огледалото много млади майки се отказват. Ситуацията обаче не е толкова песимистична, а с такива неприятни явления като стрии, отпуснат корем и гърди могат успешно да се преборят.

По време на бременността бъдещата майка значително увеличава теглото и обема на тялото. Това е така, за да може жената безопасно да роди своето бебе. Освен това, стойностите на хормоните се променят напълно и това може да предизвика проблеми с кожата, косата и теглото.

Условно бременността може да бъде разделена на три етапа. В първия етап, нивото на хормоните на бъдещата майка се увеличава, кожата става суха и чувствителна към вредното влияние на външната среда. Затова през този период е важно за жената да възстанови баланса на кожата с помощта на лосиони, балсами и подхранващи кремове.

През втория етап понякога възникват различни новообразувания- папиломи и кератози. В този случай се изисква дерматолог. Ако се появят папиломи, те могат да бъдат лесно отстранени чрез лазер. Може да се отървете от малките папиломи по време на бременността, а от големите след раждането.



В третия етап могат да се появи разтягане на кожата или както го наричат- стрии. По време на бременността тялото на майката задържа много течности, значително се увеличава теглото, растат корема, гърдите и бедрата, но еластичността на кожата не е достатъчна. Поради това на определени места кожата се разкъсва и се появяват стрии, които бързо се затягат и образуват белезникави ивици.

За да се предотврати появата на стрии, бъдещата майка трябва да използва специални кремове, които се произвеждат в много козметични компании. Но като цяло наследствеността играе важна роля в образуването на стрии. Ако вашата майка или баба не са имали стрии, тогава най-вероятно няма да ги имате.

Обикновено заедно със стриите се появява и целулит. Има поговорка, че целулитът е вторичен женски сексуален атрибут. Почти всички от женския пол го притежават, особено тези над 30 години. Целулитът се появява в резултат на недохранване на подкожната мастна тъкан. В този случай, ще помогне лимфодренален масаж, лимфен дренаж или лимфо-преса- по този начин излишната течност се изтръгва от тъканите на жената.

Важно е да спортувате и да следвате диета.
Премахнете шоколада, пикантната храна, цитрусовите плодове и червеното вино от масата. Включете храни, съдържащи фибри и витамини. Особено полезен е витамин Е. Той е необходим, за да се запази еластичността на кожата.


Всички промени се дължат на факта, че гърдата по време на бременността значително се увеличава по обем, а след края на храненето рязко намалява.



Много жени се оплакват от увиснали гърди
В този случай дермалната торбичка, която обгражда гърдите, остава в същия обем. За да страдат възможно най-малко гърдите, трябва да използвате кремове за грижа за бюста, които стимулират образуването на колаген и имат малък лифтинг ефект.

Въпреки това, ако гърдата се е променила много, тогава пластичната хирургия ще дойде на помощ. Има различни методи на пластична хирургия, например протези или хирургични операции, за да се промени формата на бюста. Що се отнася до протезирането, съвременните протези са абсолютно безопасни. Те не засягат млечната жлеза, след като са поставени, жената може спокойно да забременее, да се храни, спортува, да прави секс, точно както преди раждането.

За да се избегнат много от тези проблеми след раждането, преди бременността се препоръчва да използвате продукти, които повишават еластичността на кожата. Просто не забравяйте да погледнете, че те не съдържат биологично активни вещества, които могат да повлияят неблагоприятно на здравето на бебето.

Затова повтаряме превантивните мерки. Освен това, трябва да правите упражнения, да се храните правилно, да носите слаби чорапогащи, да използвате слънцезащитни продукти, да правите упражнения за укрепване на мускулите на гърба, да правите масаж и да следите теглото си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts