5

фев.

Какво казва тялото ви: Четири телесни миризми, които не бива да пренебрегвате

Неприятната телесна миризма е нормално явление, с което хората често могат да се сблъскат. Например, неприятната миризма на пот може да се премахне чрез душ. Но в някои случаи миризмата на тялото може да сигнализира за здравословен проблем.

Семейният лекар Джен Каудъл предупреждава за четири телесни миризми, които не бива да пренебрегвате.

Лош дъх
Ако не можете да се отървете от лошия дъх с миене на зъбите, не пренебрегвайте това, казва лекарят.

„Лошият дъх, който не изчезва, всъщност може да бъде причинен от други неща – киселинен рефлукс или хронични инфекции на синусите, или сухота в устата, определени лекарства или други състояния“, каза Каудъл, който съветва да посетите лекар, ако не можете да се отървете от лош дъх.

Неприятна миризма от влагалището

„Ако миришете на риба там долу, не го пренебрегвайте, защото може да имате бактериална вагиноза. Това говори за свръхрастеж на лоши бактерии, които могат да причинят инфекция, която трябва да се лекува и може да се лекува“, обясни лекарят.

Урина с неприятна миризма

Лошо миришещата урина може да сигнализира за инфекция на пикочните пътища. Инфекцията може да засегне пикочните пътища, пикочния мехур, уретрата или бъбреците, съобщава express.co.uk.

Някои здравни експерти описват миризмата като амоняк и тя може да бъде придружена от други симптоми, като болка или парене при уриниране, нужда от по-често уриниране от обикновено или мътна урина.

Каудъл посочва, че същото важи и за жените, и за мъжете в този случай – ако забележите, че урината ви има неприятна миризма, посетете вашия лекар.

Рана с неприятна миризма

Ако имате рана или порязване някъде по тялото си и мирише странно, това може да означава инфекция, предупреди лекарят. „В такъв случай незабавно се свържете с Вашия лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts