пътуване

28

ное.

Интересните правила на Пауло Коелю при пътуване

 

1.Избягвайте музеите

Съветът може да звучи абсурдно, но нека помислим: когато сте в чужд град, не били било по-интересно да научите за настоящето му, отколкото за миналото?
Хората се чувстват задължени да посетят музеите, защото още от детството са били вкарани в този начин на контакт с културата. Разбира се, важно е да отидете до музеите, но трябва да знаете какво искате да видите, иначе ще останете с чувството, че сте видели много важни неща, но не знаете какви точно.

2.Отидете на бар

бар
Няма да видите красотата на пътя, ако я погледнете през леко отворена врата

Там можете да видите живота на града. Не искам да кажа дискотеки, а местата, където хората се срещат, пият, говорят за Бог и вселената и винаги са отворени за разговор. Просто си купете вестник и наблюдавайте тези, които идват и си отиват. Ако някой започне разговор, се присъединете към него, дори ако темата не изглежда интересна.

3.Бъдете отворени

Най-добрите екскурзоводи се явяват местните хора. Те знаят всичко, гордеят се с града си, но не работят за агенция. Просто излезте навън, изберете човек и му задайте въпрос от типа: „Как да стигна дотам?“ Ако това не се случи с първия, ви гарантирам ще се случи с втория и ще намерите прекрасен екскурзовод за целия ден.

4.Пътувайте сами или, ако сте женени, с партньор

Това е единственият начин да напуснете вашата страна. Ако пътувате като група, само се преструвате, че пътувате до друга държава- вие продължавате да говорите вашия език, следвате инструкции на ръководството и наблягате повече на говоренето в групата, отколкото на мястото, на което сте пристигнали.

5. Не сравнявайте

пътуването
Пътуването е приключение!

Не сравнявайте нищо: нито цени, нито чистота, нито качество на живот, нито транспорт. Нищо! Не пътувате, за да докажете, че живеете по-добре. Запознайте се с живота на другите и намерете какво можете да научите от тях.

6. Не правете твърде много покупки

Използвайте парите за нещата, които не трябва да носите: билети за театър, ресторанти, екскурзии. В днешно време, на световния пазар и в интернет, можете да си купите всичко и да не плащате за транспорт.

7.Осъзнайте, че всеки ви разбира

Ако дори не говорите езика на дадената страна, не се страхувайте! Бил съм в много страни, където не успях да говоря техния език, но получавах помощ отвсякъде, получих важни съвети и дори намерих приятели. Някои се страхуват да не се загубят, ако пътуват сами. Достатъчно е просто да имате визитка на хотела в джоба и най-малкото да вземете такси и да я поставите под носа на шофьора.

8. Не се опитвайте да обиколите света за един месец

път
Градът може да се сравни с капризна жена, която отнема време да покаже всички страни и да се остави да бъде съблазнена

По-добре е да останете четири-пет дни в един град, отколкото да посетите пет града за една седмица.

9. Пътуването е приключение

Хенри Милър казва: по-добре е да откриете непозната църква, за която никой не е чувал преди, отколкото да отидете в Рим и да се почувствате задължени да посетите Сикстинската капела. Отидете там, но обиколете алеите, почувствайте свободата и намерете нещо, за което вие все още не знаете нищо и това може би ще промени живота ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts