Интересните правила на Пауло Коелю при пътуване

Известният писател и пътешественик Пауло Коелю предлага своя подход към пътуването, който помага да „живееш“ и да усещаш мястото, на което си отишъл

пътуване

 

1.Избягвайте музеите

Съветът може да звучи абсурдно, но нека помислим: когато сте в чужд град, не били било по-интересно да научите за настоящето му, отколкото за миналото?
Хората се чувстват задължени да посетят музеите, защото още от детството са били вкарани в този начин на контакт с културата. Разбира се, важно е да отидете до музеите, но трябва да знаете какво искате да видите, иначе ще останете с чувството, че сте видели много важни неща, но не знаете какви точно.

2.Отидете на бар

бар
Няма да видите красотата на пътя, ако я погледнете през леко отворена врата

Там можете да видите живота на града. Не искам да кажа дискотеки, а местата, където хората се срещат, пият, говорят за Бог и вселената и винаги са отворени за разговор. Просто си купете вестник и наблюдавайте тези, които идват и си отиват. Ако някой започне разговор, се присъединете към него, дори ако темата не изглежда интересна.

3.Бъдете отворени

Най-добрите екскурзоводи се явяват местните хора. Те знаят всичко, гордеят се с града си, но не работят за агенция. Просто излезте навън, изберете човек и му задайте въпрос от типа: „Как да стигна дотам?“ Ако това не се случи с първия, ви гарантирам ще се случи с втория и ще намерите прекрасен екскурзовод за целия ден.

4.Пътувайте сами или, ако сте женени, с партньор

Това е единственият начин да напуснете вашата страна. Ако пътувате като група, само се преструвате, че пътувате до друга държава- вие продължавате да говорите вашия език, следвате инструкции на ръководството и наблягате повече на говоренето в групата, отколкото на мястото, на което сте пристигнали.

5. Не сравнявайте

пътуването
Пътуването е приключение!

Не сравнявайте нищо: нито цени, нито чистота, нито качество на живот, нито транспорт. Нищо! Не пътувате, за да докажете, че живеете по-добре. Запознайте се с живота на другите и намерете какво можете да научите от тях.

6. Не правете твърде много покупки

Използвайте парите за нещата, които не трябва да носите: билети за театър, ресторанти, екскурзии. В днешно време, на световния пазар и в интернет, можете да си купите всичко и да не плащате за транспорт.

7.Осъзнайте, че всеки ви разбира

Ако дори не говорите езика на дадената страна, не се страхувайте! Бил съм в много страни, където не успях да говоря техния език, но получавах помощ отвсякъде, получих важни съвети и дори намерих приятели. Някои се страхуват да не се загубят, ако пътуват сами. Достатъчно е просто да имате визитка на хотела в джоба и най-малкото да вземете такси и да я поставите под носа на шофьора.

8. Не се опитвайте да обиколите света за един месец

път
Градът може да се сравни с капризна жена, която отнема време да покаже всички страни и да се остави да бъде съблазнена

По-добре е да останете четири-пет дни в един град, отколкото да посетите пет града за една седмица.

9. Пътуването е приключение

Хенри Милър казва: по-добре е да откриете непозната църква, за която никой не е чувал преди, отколкото да отидете в Рим и да се почувствате задължени да посетите Сикстинската капела. Отидете там, но обиколете алеите, почувствайте свободата и намерете нещо, за което вие все още не знаете нищо и това може би ще промени живота ви.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

спане

Има начин как да се справиш с жегата без климатик през лятото!

5 позитивни мантри за успех в живота