Израелски учени: „Няма здравословна храна!“ Ето защо…

Това, което е добро за някого, може да е вредно за вас

Чудили ли сте се някога защо правилната диета не работи? Израелски учени от института Вайцман са изучавали ниватя на зяхарта на  800 доброволци и стигнаха до любопитен извод: дори и ако ние ядем една и съща храна, усвояването й е много индивидуално от човек на човек.

 Резултатите от проучването показват, че резултатите от различните диети могат да варират значително поради особеностите на метаболизма при хората.

Индивидуална храна

В хода на проучването 800-те субекта се храниха със стандартна закуска, съдържаща 50 грама въглехидрати през седмицата. Промяната в кръвната захар в отговор на една и съща храна при различните доброволци беше поразително различна. Това опровергава идеята, че някои храни са еднакво здрави за всички.

индивидуална диета за отслабване

Д-р Еран Елинав, водещ изследовател на Института Вайцман, казва: „Наблюдението на такава голяма група от доброволци наистина ни просветли за това колко погрешна е била  основната концепция на нашето съществуване – това, което ядем и мястото на храната в живота ни.

индивидуални хранителни програми

Гликемичният индекс на храната, чрез който оценяваме нивото на захарта в кръвта, не може да бъде обективно измерен, а трябва да бъде адаптиран към всяко отделно лице . “ Това обяснява защо някои хора губят тегло при диета, докато други не.

индивидуално правилно хранене

Една 45-годишна пациентка имаше затлъстяване и преддиабетно състояние. Тя все още не може да отслабне след много диети. Оказа се, че нивото на захар при нея се повишава от обикновени домати! Жената просто не е трябвало да ги яде, въпреки че всички мислят, че доматите са здравословна храна.

индивидуална здравословна храна

Уви, няма универсална правилна диета за всички. Освен това, меню, което ви е било подходящо преди 5 години, сега може да ви навреди. Но можете да изберете индивидуална диета, ако се изследва реакцията на чревната микрофлора към различни храни.

Д-р Еран Елинав призовава всички диетолози, гастроентеролози и имунологични специалисти по света да разработят индивидуални диети и да не използват стандартната формула за здравословно хранене.

добро хранене за здравословен начин на живот

Правилното хранене за здравословен начин на живот е повече за това, което ядете, а не за това, което не ядете. Този начин на живот не предвижда ограничения. Борбата с наднорменото тегло не означава да ядете по-малко. Яжте повече от тази храна, която най-много отговаря на нуждите на тялото .

индивидуална система за захранване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всичко си имаме в София!???

Ето защо е смъртоносно опасно да се мие месото преди готвене!