24

сеп.

Защо яйцата не трябва да се съхраняват на вратата на хладилника

Това, разбира се, спестява място в хладилника. Но се отразява зле на продукта

Знаете ли, това е просто стрес: когато прекарате 30 години от съзнателния си живот в прехвърляне на яйца от картонената опаковка на вратата на хладилника и след това разберете, че не е било нужно да го правите.

Основните правила за организиране на пространството в хладилника трябва да се знаят от всеки. Не заради друго, а тъй като се оказва, че винаги правим някои неща по грешен начин.

По-горе

Това е мястото за готови храни и остатъци от готвене. Важно е такива да се съхраняват далеч от сурови, изискващи термична обработка. Не можете да ги смесвате. Изключение правят зеленчуците и плодовете, които ще бъдат обсъдени малко по-долу.

Яйцата трябва да се съхраняват на средния рафт. Не, не в удобното място, което е отделено за тях и го има на всеки хладилник, почти! И точно по средата. Вратата е твърде „топла“ за тях. За да могат яйцата да останат свежи по-дълго, трябва да им се осигури по-хладно място.

Отдолу

Долният рафт е място за сурово месо, риба, птици и мляно месо. Тук говорим за продукти, които трябва да останат охладени поне в рамките на един ден, не повече. Тези храни се съхраняват най-добре в затворени кутии, освен ако не са в тарелки, така както ги продават в магазина.

Това ще предотврати евентуалното разпространение на бактерии, които могат да бъдат открити върху суровото месо. Заедно с капещия сок те лесно ще се разпространят в хладилника и ще „заразят“ други продукти.

Вратата на хладилника

Това е най-топлата част на хладилника. Идеална е за мляко и млечни продукти. Дръжте сирена и кисело мляко в горната част на вратата, подправки и сосове в средата, мляко и други напитки в долната част.

Зеленчуци и плодове

Ако имате две отделни чекмеджета, дръжте отделно плодовете и зеленчуците. Ако не, нищо страшно.

Има само един плод, който не може да се съхранява в хладилник

Във всеки случай, не бива да слагате този плод до други плодове.

Това са ябълките. Те отделят газ етилен, който кара плодовете и зеленчуците да се развалят по-бързо. Но преди да се развалят, узряват до необходимото състояние, така че ако имате неузрели домати или сливи, сложете ябълка до тях. Избягвайте да правите това с бананите, тъй като процеса на узряване при тях е по-бърз.

Най-добрият начин за съхранение на ябълки е в плътно затворена торба. Друг лайфхак е да сложите ябълката заедно с лука. Това ще попречи на лука да покълне.

Дъното на отделението за зеленчуци и плодове трябва да бъде облицовано с хартиени кърпи. Те ще абсорбират излишната влага и плодовете ще се съхраняват по-дълго. А за да не се развалят толкова бързо бананите е достатъчно да увиете дръжките им с алуминиево фолио.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts