глади

22

юли

Защо не бива да се глади спалното бельо: учените направиха шокиращо откритие

Както се оказа, прекомерната педантичност на домакините може да има лош ефект върху благосъстоянието на семейството

Спомнете си как в детството ни караха да гладим едва ли не всичко – от работните дрехи до спалното бельо. Досадна, тегава работа. И измисляхме какви ли не оправдания: или ютията се е счупила, или токът беше спрян! Ех, тогава едва ли сме знаели, че учените съветват да не се прекалява с някои домакински работи, като гладенето.

Освен това великите умове (разбира се, британските) откриха, че прекомерната педантичност на домакините по въпросите на гладенето може да има лош ефект върху здравето на спящите…

Експертите казват, че след гладене тъканта става прекалено плътна, което пречи на въздуха да проникне в кожата, губи способността си да абсорбира влагата по време на сън (и кой от нас никога не се е потил през нощта?), Което е лошо за благосъстоянието на хората.

Но какво да кажем за децата? В края на краищата термичната обработка, наред с други неща, също спасява от микроби. Тук учените съветват да използвате парна машина за ютия. Позволява, без да се докосва горещата повърхност на тъканта, да действа като дезинфектант.

И ако тези аргументи може и да не работят за вас, специалистите ви предлагат още няколко алтернативи. Например, според наблюдението на психиатрите, хората, които са свикнали да спят на току-що изгладено спално бельо, са по-податливи на критика и я възприемат неадекватно, с голяма доза негодувание.

Такива хора харчат много усилия за възпитателна работа, за да идеализират другите хора, поради което често остават сами… Изводът е прост – искате ли да се омъжите, забравете за гладенето и инвестирайте свободното време да се срещате с приятели, както и да се впуснете в търсене на подходяща половинка.

Между другото

Това не е единствената домакинска работа, която учените са взели на мерник.

Изследователите твърдят, че е вредно да се оправя леглото сутрин, поне не бива де се раздига веднага. Необходимо е да се даде време на чаршафите да изсъхнат – все пак върху тях остава някаква влага.

Освен това е вредно да се готви – жените, които стоят дълго време край печката, са по-склонни да страдат от сърдечно-съдови заболявания. А готвенето на газов котлон като цяло увеличава риска от развитие на рак на белия дроб. Вярвате или не – зависи от вас.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts