16

юни

Защо и как се носи червена нишка?

Като деца мнозина са носили на ръката си червен конец с възелчета – по броя на намислените желания

Днес често можем да видим дори възрастни хора с подобна „гривна“. Даже знаменитости се появяват на официални церемонии с червени нишки на ръцете. Какво е това – модна вълна или наистина става дума за магия?

МАЛКО ИСТОРИЯ

Червеният цвят е цветът на планетата Марс, притежаващ защитни свойства. Още древните кабалисти разкриват силната технология на защитата. От една страна, защита от завистливите погледи на хората, а от друга – помощ в справянето с чувството на завист и злост у самите нас.

Смята се, че за първи път започват да носят червен вълнен конец на лявата си ръка адептите на кабалата. Тази своеобразна гривна ги пази от зли духове и други опасности. Използването на червена нишка за защитен талисман е свързано с легендата за демона Лилит, която е била първата жена на Адам.

Митът разказва, че когато тя се превръща в зло същество и лети над Червено море, я догонват три ангела – Сеной, Сансеной и Самангелоф, и я карат да обещае, че няма да убива малките деца, които носят имена като техните или като нея самата. Едно от имената на Лилит на иврит звучи като Одем и означава „червенина“. Така възниква поверието, че червената нишка не позволява на демона да причини вреда на човека, койтоя носи.

Днес много туристи, посетили Израел, донасят със себе си такива гривни. Според местните именно с червена нишка са обвили ковчега на Рахел – една от прародителките на юдеите, която се посвещава на защитата на човечеството. Затова червената нишка се носи при гроба на Рахел, където се зарежда от нейната силна защита, защото никаква сила не може да победи майчината любов.

За да действа гривната, трябва да бъде завързана от специален човек

В Израел има такива монаси или жени с „особена“ енергетика. В процеса на завързването на нишките „жрецът“ чете 7 пъти молитвата Ана бе Коах.

Едновременно с това завързва конеца на 7 възелчета, фиксирайки у човека мощна защитна енергия, която улавя отрицателните въздействия.

В Израел свещените червени нишки се продават до Стената на плача.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ НОСИШ ЧЕРВЕНА НИШКА?

Тя може да се носи и от хора, които нямат никакво отношение към Израел и кабалата. Главното е искрено да вярват, че ги защитава от уроки и други негативни въздействия.

От векове червени конци са връзвани на ръчичките на малките деца със същата цел. Някога с червен конец е завързван пъпът на новороденото, за да не може в тялото му да проникнат зли духове или болести. В някои страни битува поверието, че червеният конец на ръката на детето предотвратява заболявания на кожата. Възрастните хора могат да носят червен конец на ръцете или краката си при болести на ставите, растежения и кръвотечения.

В миналото с помощта на такава нишка знахарите се справят с брадавици, като завързват възли според броя им. При това се чете молитва. След като брадавиците изчезнат, конецът се изгаря върху църковна свещ. Червени конци са връзвани дори на рогата на добитъка, за да защитават животните от зли духове.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

За да е полезна червената нишка, трябва да бъде купена с пари, а не да се направи самостоятелно. Не се препоръчва също сами да си я връзваме, а да помолим за това близък човек.

Защитният амулет се носи на лявата ръка, как-то и гривните халу. Според кабалата лявата ръка е получаващата страна на тялото и душата и отрицателната енергия прониква именно отляво. На дясната китка връзват червен конец на неомъжени жени в индуистките храмове. Тази нишка се нарича моли. След като станат семейни, и мъжете и жените връзват моли на лявата си ръка.

Ако нишката се скъса или изгуби, не се разстройвайте. Радвайте се!

Това означава, че е имало вероятност да станете жертва на енергийна атака, а амулетът я е поел върху себе си. Ако се опасявате от по-нататъшни не гат и в н и въздействия, завържете друга червена нишка.

Нишката на китката може да е не само червена, но и синя и зелена. Тя изпълнява желания. Заветната молба трябва да се намисли в момента на завързване на възела. Колкото възли – толкова и желания. Ако желанието се изпълни, се развързва един възел. Сваля се, когато всичките се реализират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts