10

мар.

Ето как да се справите със съпруг, който обича да отлага!

Какво да направите, ако любимият ви не е импровизатор заради творческата си нагласа, а обича да отлага за последния момент неща, които не му се правят

Това е лош навик и ловко трябва да опитате да го промените поне за работите, които трябва да вършите заедно.

Събота е, налага се да чистите. Започнете с нещо приятно – направете палачинки за закуска, спокойно пийте кафе. После си кажете с любимия, че чистенето е важна работа и трябва да я свършите. С въздишка опровергайте онова, което витае в неговото подсъзнание – че като се потуткате още малко, някакво чудо ще отмени чистенето. ”Ох, няма да ни се размине. Хайде да почваме, че да свършваме, следобед да си починем, а довечера да излезем”-така снабдявате любимия със стимул.

Заемете се веднага, че да не остане време да се търсят оправдания. Не спирайте, докато не свършите. Така половинката ви ще види предимствата да не отлагате за последния момент – няма напрежение, по-качествено се получава, после спокойно се забавлявате. И може би ще свикне постепенно повечето неща да ги вършите по този начин.

За трудните задачи, които му се иска до безкрайност да отлагате, предложете малка стъпка за начало и я направете. Важното е веднъж да започнете. После мотивирайте любимия да свършите, като повтаряте, че вие двамата не сте От хората, които лесно се отказват.

За неприятните задачи си дайте сметка какво го спира да се заеме и му помогнете да преодолее вътрешната си съпротива. С доза хумор кажете, че някои неща са гадни, но неизбежни. Те няма да станат по-приятни, ако ги оставите за последния момент. Даже обратното – мисълта, че трябва да ги вършите, ще ви измъчва по-дълго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts