Ето защо не трябва да изключвате хляба от диетата си

Като правила във всички диети, първият продукт, който трябва да забравите, това е хлябът. Но не може да се каже, че това е правилно решение.

 

Оказва се, че хлебните продукти са едни от най-важните елементи на диетата. Това е така, защото съдържат вещества, необходими за организма- аминокиселини, въглехидрати, витамини, протеини, мазнини и фибри.

пълнозърнест хляб
Пълнозърнестият хляб е източник на влакна, които предпазват сърдечносъдовата система от заболявания и дебелото черво от рак

Пшеничен хляб
Това не е най-полезният хляб, но той много бързо се абсорбира. Въглехидратите влизат в кръвта и предизвикват освобождаване на глюкозата, което води до повишаване на апетита.

Пълнозърнест хляб
В този вид хляб има богато съдържание на фибри. Той премахва вредните вещества от тялото. Помага при захарен диабет и запек. В допълнение, ръженият хляб нормализира метаболизма. Води се полезен вид хляб.

Хляб от елда
Друг вид хляб с високо съдържание на всички необходими за организма аминокиселини. Този вид хляб е богат на калий, фосфор, антиоксиданти, цинк, селен, манган, витамин В и Е. Препоръчва се за хора със сърдечно-съдови проблеми.

Зърнен хляб
Сив хляб със зърна. Той също е богат на важни съставки като йод, желязо, калий, натрий, молибден, витамини В, А, Е. Зърненият вид хляб има благоприятен ефект върху метаболитните процеси и помага за нормализирането на чревната микрофлора.

ръжен хляб
Ръжен хляб- хляб с трици

Ръжен хляб
Характеризира се с високо съдържание на фибри, минерали, витамини, протеини и никотинова киселина. Укрепва имунитета, премахва алергени и токсини. Освен това, предпазва от развитие на стомашно-чревни заболявания, помага за сваляне на телесни килограми- така че е подходящ да се включи при различни видове диети.

Безквасен хляб
Сив, груб, плътен хляб с високо съдържание на витамини от група В и минерали, които продължават изпичането. Той не уврежда чревната микрофлора, стимулира работата на червата.

безквасен хляб
Безквасният хляб има противовъзпалителни свойства

 

Хляб без брашно от покълнали зърна
Представлява сив хляб с високо съдържание на витамини С и Е, тиамин и диетични фибри. Неговата функция е да пречисти тялото, да блокира навлизането на вредни вещества в кръвоносната система, да ги абсорбира и да ги изведе по естествен начин. Придава по-красив вид на косата и кожата. Има благоприятен ефект върху нервната система и холестерола.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

кръгове под очите

5 храни, които ще ви помогнат да премахнете тъмните кръгове около очите

Кои са взривоопасните двойки на зодиака?