13

май

Домашни маски за корекция на веждите

Предлагаме ви няколко маски, с помощта на които ще може да изсветлите или да потъмните веждите у дома

Лимонов сок. 1 ч.л. сок смесете с 1 капсула витамин Е. Измийте веждите със сапун и ги подсушете. Нанесете сместа с клечка за уши и след 20 минути измийте с хладка вода. Повтаряйте през 3 дни до постигане на желания резултат, но не повече от две седмици. Лимоновия сок можете да замените с лимонова киселина. Разтворете я с две части топла вода.

Ако вече сте боядисвали веждите си, също можете да ги изсветлите.

С алое. Смесете 1 с.л. лимонов сок с 1 ч.л. рициново масло и 1 ампула екстракт от алое. Натривайте веждите с разтвора всеки ден, докато отстраните напълно боята.

С рициново масло. Загрейте го на водна баня и нанесете плътен слой на веждите. Изчакайте два часа, докато маслото напълно се поеме. Напоете тампон пак с рициново масло и започнете да триете интензивно веждите. Повтаряйте, докато тампонът остане абсолютно чист. По същия начин може да използвате и друго растително масло.

Модното татуиране на веждите може да се коригира, ако не сте доволни от резултата. Най-сигурният начин е да отидете на лазерна процедура. Но има и поевтини домашни начини.

С йод. Три пъти на ден мажете веждите със спиртен разтвор на йод. Старайте се да не излизате извън контура на татуса. Когато се образува коричка, спрете. Щом тя се излющи сама, преценете резултата. Може да се наложи да повторите.

С кафе. Към 1 с.л. утайка добавете по 1 ч.л. бадемово масло и лимонов сок. Напарете кожата с билков компрес и масажирайте с получената кашичка 2 минути. Изчакайте още 5 минути и тогава измийте. Повтаряйте процедурата през 3 дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts