Салата с пиле

12

дек.

Вкусни рецепти за салата с пилешко, които трябва да опитате!

Две чудесни рецепти за салата с пилешко за празничната трапеза.

В тази статия ще ви покажем две лесни рецепти за салата с пилешко, с които ще впечатлите вашите гости

Рецепта за салата с пилешко и зеленчуци

Тази салата е идеално допълнение за всеки, който търси балансирани и здравословни храни за неговата трапеза.

Пилешкото и зеленчуците съдържат основни хранителни вещества, които помагат за подобряване на вашето благосъстояние. Според последни проучвания на диетолози, публикувани в Food & Nutrition Research, пилешкото е един от най- важните източници на протеини, мастни киселини, витамини и минерали.

Също така зеленчуците са с ниско съдържание на калории и представляват важен източник на антиоксиданти. Последните проучвания публикувани в Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics сочат, че консумацията на салати ви помага да се чувствате сити за по дълго време и помага за намаляване на прекомерния прием на калории.

Съставки:

½ глава лук

1 дафинов лист

1 пръчка целина

10 стръка магданоз

1 картоф

2 скилидки чесън

2 пилешки гърди

1 опаковка моркови

½ супена лъжица майонеза

1 ч. л. горчица

Черен пипер и сол на вкус

Приготвяне

  1. Вземете предварително обелените моркови и картофи и ги сварете в тенджера с достатъчно подсолена вода. Изкарайте морковите след 8 минути. Картофите трябва да останат между 20 и 25 минути. Проверете преди това с вилица сърцевината им за всеки случай с вилица.
  2. След това пилешките гърди в друга тенджера с вода и добавете нарязаните на ситно скилидки лук и чесън. Добавете дафиновия лист и малко сол на вкус. Гответе на слаб огън докато  кипне. Намалете котлона и оставете гърдите за още 15 минути.
  3. След като картофите и моркови са готови, ги нарежете заедно с пилешкото на ситно.
  4. Накрая сложете всички съставки в отделна купа и добавете майонезата и горчицата. След това разбъркайте всичко добре.

Салата с пиле и мандарини

Тази салата е още по лесна за приготвяне. Съчетава приятна текстура на пилешкото меса в комбинация с мандарини. Това е идеална рецепта за сезона. Количеството в рецептата е за двама души:

Съставки:

½ краставица

½ маруля

2 домата

2 мандарини

1 пилешки гърди

1 супена лъжица сладка царевица

1 супена лъжица мед

¼ настъргано сирене

1 супена лъжица лимонов сок

2 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица ябълков оцет

Приготвяне

  1. Първо вземете доматите, краставиците и марулята. След това нарежете доматите и краставиците на ситно, а марулята на ивици. След като е готово смесете всичко в купа. След това сложете пилето в тиган и една супена лъжи;а зехтин, завъртете го докато придобие готов  вид.
  2. След като пилето е готово, обелете мандарините и ги разделете на части. След това ги нарежете на малки кубчета, за да пуснат сока и да се смесят със салатата за да могат да подчертаят вкуса.

Пригответе дресинга

След като всичко е готово, смесете в купата пилето, мандарините, зеленчуците, сладката царевица и настърганото сирене. В отделна купа малка купа направете дресинга с супена лъжица зехтин, лимонов сок и оцет.

www.treehugger.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts