3

юли

Броят на мъжете влияе ли върху шансовете за брак?

Така формулиран въпроса е доста любопитен, тъй като едва ли има статистика по темата

Фразата „омъжи се“ звучи като цел в компютърна игра – „преминете до следващото ниво“. В посланието „създавам семейство“ има съвсем различен смисъл, различна динамика. Разликата между „да се омъжиш“ и „да създадеш семейство“ е като „да хвърлиш камък“ и „да отгледаш дърво“. Може да попитате: „Омъжена ли сте вече?“ – „Аха!“ Но не може: „Създадохте ли семейство?“ Защото това е процес, а не действие. И не се случва само ако човек е женен или омъжен.

Създаването на семейство става всеки ден, то е нещо живо, което изисква постоянна грижа и внимание

Семейството е работа. Създаваме семейство всеки ден, когато ставаме, приготвяме закуска за членовете на семейството, питаме ги как са, как са спали, дали се чувстват добре, какво искат за вечеря и така нататък. А от посланието на „ожени се“ се разбира, че щом се случи, може да се успокоим и да не правим нищо кой знае какво.

И когато на една жена се зададе такъв въпрос, и тя самата е активна в търсенето на съпруг, да се успокои в дълбините на душата си, тогава тя ще превърне тази цел в картонен морков пред носа си. Да се омъжи ще бъде просто стимул да върви напред, да се развива, да ходи на семинари, да чете, да я учат как да си търси съпруг, но да не вижда онзи, който е достоен, би било щастието на живота й. Понякога е достатъчно просто да промените термина, за да се промени и посланието.

И сега обратно към основния въпрос: Броят на любовниците влияе ли на шансовете за брак? Не. Шансовете да създадете семейство? Да

Да се ​​омъжиш е лесно, ако наистина си поставиш цел. Както в онзи анекдот: все някой ще се прецака. А и сегашното развитие на изкуството на манипулацията е достигнало страхотни висоти.

Семейство може да създаде само онзи, който не се е разлял или който, след като е разлял всичко по пътя на живота, е намерил начини да се събере отново.

Американският психиатър д-р Рос Кембъл откри красив образ, който да демонстрира процесите в човешката душа – съд на любовта. И различни психолози и психиатри подхванаха тази тема и я доразвиха.

В детството родителите ни пълнят нашия съд с любов, доколкото могат. Постоянно сме в състояние на обмен с другите, това е основата на взаимоотношенията. Но се случва така, че първо родителите са дали по-малко любов, отколкото е необходимо. На второ място, човек понякога (поради различни причини) има нарушен баланс на „вземам-давам“. Тогава той дава повече и получава много по-малко. И един ден остава с празен съд за любов в душата си, поради което започва да изпитва болка, страх и ужас.

Защо само жените трябва да запазят невинността си преди брака?

Защото, влюбвайки се, жените дават много. И когато връзката се срине, жената е опустошена. Ако е имала много любовни истории, ако е имало много просто сексуални партньори, тогава жената е вътрешно опустошена, тя просто няма какво да предложи, няма с какво да го напълни. Но жената е тази, която съставлява съдържанието на семейството, мъжът е формата и крепостта.

Психолозите също така са открили и този модел

Човек избира за приятел или партньор някой, който има приблизително подобно ниво на любов в неговия любовен съд. Тоест човек с почти празен съд не обръща внимание на човек с пълен или поне наполовина пълен съд за любов. Той търси същия, почти празен съд, за да … внимание! – да иска от него напълването на неговия съд.

И тогава те започват известно време да карат с остатъците, да преливат цялото съдържание от един съд в друг, но тъй като и двамата имат малко любов, нищо не ги държи заедно и съюзът се разпада. Докато някой с пълен любовен съд среща друг, чиито съд също е пълен. Заради това те имат много силно и здраво семейство.

Какво пълни нашите съдове за любов?

Като цяло работа върху себе си: психотерапия, вяра, намиране на ресурси, изпитване на мета-чувства. Ами мъжете, с които сте били? Е, какво да правите с тях, те не могат да бъдат задраскани. Остава само да им благодарите за всичко, което са ви причинили, добро или лошо. Защото пред вас стои много по-важна задача – да засадите и отгледате дървото на семейното щастие.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts