Лъжем повече, отколкото признаваме!

Всеки човек лъже около четири пъти на ден

Изследване, проведено от британската компания Beverage Brands, показало, че до 60-годишна възраст ние успяваме да излъжем средно 88 000 пъти


И то при условие че 90 % от хората смятат себе си за абсолютно искрени!

Колкото и да е странно, но мъжете лъжат повече от жените. Средно по пет пъти на ден, до-като дамите – само три пъти. Защо се случва това? Защото натискът на обществото върху тях е по-силен. Затова те са принудени от време на време да говорят неистини. Професор Питър Стигниц заявява: „Обществото се отнася по-жестоко към мъжете. Особено днес, когато те се сблъскват с конкуренция от страна на жените. Мъжете лъжат от слабост и поради страх. Но лъжат всички ,и който казва, че не го прави, е лъжец. Лъжата е такава неотменна част от живота, както въздухът и водата“.

Затова пък качеството на лъжите при жените (родени актриси) е много по-висока

Това е така, защото дамите в повечето случаи са много по-красноречиви. И при тях се получава много по-правдоподобно, когато мамят своите благоверни.

Когаtо човек започва в движение да съчинява небивалици, психологически той сякаш се раздвоява. И докато влиза в образ, прави неволни паузи в произнасянето на фразовиtе единства.

При жените, за разлика от мъжете, потокът на съзнанието е толкова бързотечен, че практически не възникват паузи при дамите, дори и когато лъжат „под тревога”, без подготовка.

Според резултати от допитване сред 2500 мъже и жени най-често казваме неистина на роднини, възлюбени, колеги в службата и на началството.

Главна лъжа станал отговорът на въпроса: „Как са нещата?“ – „Нормално, всичко е наред”. Второ място заема привидното „Колко се радвам да те видя!”. И тройката на лидерите се затваря от обърканото пипане по джобовете и горчивото съжаление за забравените у дома пари като реакция на молбата за заем.

Гласувай за публикацията!

257 гласа
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Запарка от магданоз помага при розацея

Тайното световно правителство целенасочено работи за унищожаване на човечеството!