Пет креативни начина да украсите входната си врата за есента

Стилни, лесни и практични идеи за есента

Когато свежият есенен въздух се настани и листата започнат да стават златисти, това е идеалното време да освежите входната си врата за есента. Вашата входна врата може да създаде топла и приветлива атмосфера на вашия дом. Ако търсите начини да прегърнете красотата на сезона, ето пет креативни идеи, за да превърнете входната си врата в есенен шедьовър.

Украсете вратата си с венец

Един от най-простите и ефектни начини да украсите входната си врата за есента е с празничен венец. Венецът може да служи като фокусна точка на вашия есенен декор и може да бъде персонализиран, за да пасне на всеки стил. Традиционните опции се отличават с богати есенни цветове като оранжеви, червени и жълти листа, шишарки и жълъди. За по-модерен привкус помислете за венец, направен от чул, памук или дори метални елементи. За да изпъкнете венецът си, изберете дизайн, който контрастира добре с цвета на вашата врата. Закачете венеца си със стилна закачалка за врата или обикновена панделка за елегантен щрих.

Добавете сезонни изтривалки

Друг лесен начин да подобрите входната си врата за есента е като добавите сезонна изтривалка. Изтривалка с есенни мотиви като тикви, листа или сцени с реколта може незабавно да зададе празничен тон. Изтривалките не само придават визуален интерес, но служат и за практическа цел, като помагат да поддържате дома си чист. Изберете постелка, която допълва вашия венец и цялостната тема на декора. За допълнителен чар наслоете по-малка постелка върху по-голяма за уютен вид с много текстури.

Използвайте тикви и кратуни като декор

Тиквите и кратуните са типични символи на есента и могат да добавят очарователна нотка към декора на вашата входна врата. Подредете разнообразие от тикви и кратуни в различни размери и цветове около вратата си за сезонен дисплей. Можете да ги поставите от двете страни на вратата или да създадете малка група на предно стъпало или веранда. За да добавите допълнителен щрих, помислете за боядисване или декориране на тиквите с есенни мотиви или шарки. За по-уникален външен вид подредете няколко тикви заедно и ги украсете с малък есенен знак или декоративна панделка.

Подобрете с външно осветление

Тъй като дните стават по-кратки, добавянето на външно осветление може да направи вашата входна врата за есента да се откроява дори след свечеряване. Нанизани светлини, фенери или свещи могат да създадат топла и привлекателна светлина. Увийте връвни светлини около рамката на вратата или закачете фенери от двете страни на вратата за уютна атмосфера. Захранвани с батерии свещи или LED светлини могат да бъдат поставени във фенери или декоративни държачи, за да осветяват безопасно вашия есенен декор. Изберете осветление в топли тонове, за да допълните богатите цветове на вашите есенни декорации и да подобрите цялостната атмосфера на вашия вход.

Включете сезонни растения

За да завършите есенния си декор, помислете за добавяне на сезонни растения към зоната на входната врата. Майките в саксии, декоративното зеле и теменужките могат да добавят нотка цвят и живот към вашия вход. Поставете тези растения в декоративни саксии или кошници, които отговарят на вашата есенна тема. Групирайте саксиите заедно за сплотен вид или ги поставете стратегически около входната врата, за да създадете гостоприемно усещане като в градината.

Източници: https://decortips.com/