Оливие Сулие: „Тялото ви издава всичките ви проблеми и страхове“

Стриите по бедрата означават страх от изоставяне

Тялото на всяка жена има уникални форми. По мнението на френския хомеопат и писател доктор Оливие Сулие, женските форми са източник на информация, помагаща много да се разбере за дадената жена. Възможно е точно тази информация да се явява най-достоверна, тъй като тя позволява да се познаят особеностите на женския характер и помага да се излекуват много психологични проблеми.

характер женщины
Доктор Оливие Сулие обяснява за това как бедрата и зъбите отразяват вътрешния свят на жената. Подобен анализ може да открие от пръв поглед потенциално или реално нервно разстройство, той също така помага да се определят личностните качества.

Психология на тялото

1. Стрии в бедрата

Тази зона разказва за детските години. Ако при жената се натрупват мазнини в тази част, това означава, че през детството си тя се е бояла да не бъде изоставена. Причина за това може да бъде родствена памет или появата у детето на чувство, че е ненужно. Възможно е преди юношеството, младата жена да отприщи страх от незащитеността. В тази зона на тялото се натрупва хормонът лептин, той е наречен още хормонът на глада.
Преживените в детството страхове може да отключат тендетцията тялото да започне да натрупва запаси в случай на необходимост да се обезпечи храната на собствените деца в бъдеще. Натрупаните тлъстини на бедрата е невъзможно да се премахнат напълно, ако не успееш да се освободиш от всичките си детски страхове. А това изисква сериозна работа над себе си.

характер женщины
2. Задник и ширина на бедрата

Задникът показва женската привлекателност, а бедрата – способността да се трупат запаси в случай на кърмене на бебето. Зоната на пресичане на задника и бедрата символизира брака.
Ако жената не усеща стабилност и защитеност в отношенията, при нея се отключват мастните запаси и се появяват стрии. Ако жената не е уверена в надежността и подкрепата на своя партньор или се бои да създаде семейство, то тя ще има широки бедра и изпъкнал задник.

характер женщины
3. Целулит

Целулитът е пряко свързан, по мнението на доктора, с възприятието за брака. Той символизира страха да се изгуби дома и защитеността, а също така да се преживее развод. Той също така указва за боязън от порастването и подлагането на рискове, свързани с брака.

характер женщины
4. Зъби

По разположението на зъбите може да се определи това, как човекът се отнася към външния свят, а също така психологическата реакция на една или друга ситуация: агресивност, подчинение, срамежливост, изолация в себе си. Горният ред зъби символизира зрялата възраст, а долният – детството.

Престранството между предните зъби показва вътрешната потребност за свобода и творчество, а също така и за трудности в отношенията с други хора. Ако това пространство е минимално, това означава, че човекът е много съсредоточен върху себе си. Ако зъбите са наклонени назад по отношение на централните резци, това говори за срамежливост и затвореност на човека. Ако те са издадени леко напред, това говори за агресивност и готовност да устояваш своето във всяка ситуация.

Ако всеки зъб расте под някакъв си свой ъгъл, това означава, че човекът винаги се опитва да избягва конфликти.

характер женщины
5. Устни

Устните символизират силата на отрицанието, получена от нас с възпитанието. Горната устна показва връзката с бащата, а долната – с майката. Кръглата уста показва женски магнетизъм и съединение на двата полюса – майчинския и бащиния.

характер женщины
Много лекари и учени се занимават с изследване на взаимовръзката между вътрешния свят и външността на човека. Разбира се, има много спорни въпроси. Естествено, ако човекът води нездравословен начин на живот, злоупотребява с мазна храна, пушене, то стриите и целулитът ще се появят при всекиго. Но ако всичките ви старания да се избавите от тези проблеми минават без резултат, постарайте се да се съсредоточите върху разбирането на вътрешните си преживявания. Възможно е именно това да ви помогне да се разхубавите, но също така и да живеете по-щастливо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Очаква ли ни втори Апокалипсис: пророчествата на най-известните ясновидци днес

Забавете стареенето: Старостта започва от сигнали в мозъка! Важно е да се поддържа психологическата възраст