Защо се развеждат различните зодии?

За това, че розата има бодли, мнозина узнават едва след сватбата

Едни двойки успяват да се промъкнат през тръните към звездите, и макар и да не преодоляват всички разногласия, поне се научават да разрешават конфликтите, без да губят уважение един към друг.

Има обаче и такива, които не се справят. Те тъжно заключават, че отношенията им са изживели времето си и няма никакъв смисъл да ги продължават. И намират хиляди причини за развода. Оказва се, че за отделните зодиакални знаци те са различни…

ОВЕН

Овенът е упорит, хазартен и много самостоятелен. Той е непреклонен, което не се отразява добре на брака му. Често забравя, че семейната лодка е с две весла и трябва да се гребе в синхрон. Но това се оказва много трудно за него. В призивите за диалог и компромис му се привижда призракът на недоверието или още по-зле – на съмнението в собствените му сили. Опасно е да подлагате действията му на критика: той реагира болезнено на нея и изпада в ярост. Друг сигурен начин да доведете Овена до идеята за развод, е прекалената опека и грижа или пък да започнете да го мъкнете по лекари. Това той със сигурност няма да преживее…

ТЕЛЕЦ

Телецът се развежда крайно рядко, в това число и защото всеки, дори и най-мирният бракоразводен процес го изважда от зоната му на комфорт. А Телецът предпочита да не го прави. Само финансовият крах на семейството, настъпил в резултат на действията на партньора, може да го подтикне да се заеме с разделяне на имуществото. И не съмнявайте, че от развода в материален план ще спечели именно Телецът. Ако с имането всичко е наред, партньорът му няма за какво да се безпокои: достатъчно е у дома да е чисто, светло и красиво, а хладилникът да е натъпкан с вкусна храна.

БЛИЗНАЦИ

Бич за всеки Близнак е склонността му към изневери. Колкото и да се опитва да промени натурата си, уви, главата му сама се завърта в посоката на желания обект – все му се иска нещо ново и интересно. Понякога обаче се ограничава с обикновено любопитство. Главното е у дома този знак да не скучае. Но как да не ти омръзне, когато се налага да обсъждащ растящите цени, порасналите деца и свързаната с това необходимост от покупка на нови дрехи? При това има още течащи кранове, ремонт, планиране на отпуската. Не, такова издевателство Близнакът няма да търпи!

РАК

Ракът не се развежда. Почти никога. Първо, той встъпва в брак след дълго обмисляне. Второ, фанатик е на семейното огнище. Трето, обожава децата си. Четвърто, грижи се за родителите си като за писани яйца. И може би тук е уловката. Всеки Рак действително е много близък с баща си и майка си, цени съветите им, интересува се от мнението им. В това число и за своя избраник. На партньора му приказно ще му провърви, ако заслужи „височайшето“ одобрение. Тогава семейният живот не е под заплаха. Но ако родителите на Рака решат, че детето им е в капана на „разрушителни отношения“, те ще се хвърлят да го спасяват. И ще го „спасят“, не се съмнявайте.

ЛЪВ

За Лъва е важно да съответства на социалните норми. Затова задължително трябва да има деца. Ако изведнъж се изясни, че партньорът му не е способен да „произведе потомство“, Лъвът ще го остави без особени угризения. В случай че целият дом е пълен с дечурлига, те трябва да гледат главата на своя баща от долу нагоре: възхищението и обожанието никога не омръзват на Лъва. Докато липсата на тези „жизнено важни елементи“ веднага ще бъде забелязана, което силно ще го раздразни. Разбира се, той не би си и помислил да потърси причината у себе си. По-скоро ще се разочарова от собственото си семейство, което не го цени.

ДЕВА

Да започнем с това, че за Девата да встъпи в брак, не е лесна задача. За кого да се омъжи или да се ожени, като всички са такива лентяи, прахосници, дори пълни идиоти, които елементарно не знаят как правилно да живеят. Поради критическия поглед към света, присъщ на този знак, Девата често вдига сватба в млада възраст – когато юношеският максимализъм внушава измамни идеи, че не всичко е загубено и партньорът все още може да се промени. И през целия си останал живот Девата се занимава именно с това: да го превъзпитава. И горко на онзи, който не се поддава на дресировка – разводът е неминуем.

ВЕЗНИ

Везните, като правило, са отличен семеен знак. Но и те си имат критични точки. И ако редовно ги натискате „по мазола“, със сигурност ще стигнете до развод. Везните ценят елегантността и изтънчеността, поддават се на слабостта си към скъпи дрехи, пътешествия и изискани вина например. Затова трудно понасят строгия режим на икономии, особено когато благата цел е отложена доста във времето – с години например. Освен това не понасят ревността и необоснованите подозрения. Затова най-добрият начин да накарате човек от знака Везни да си опакова куфарите, е да му спрете кислорода: да му забраните да общува с приятели, да го проверявате на всяка крачка, да му признаете, че любимият му филм всъщност никога не ви е харесвал…

СКОРПИОН

Това е друг представител на зодиакалния кръг, който не понася подозренията в изневяра. Наистина, по отношение на Скорпиона те най-често са напълно обосновани: термоядреният му темперамент го тласка към всевъзможни приключения, понякога доста пикантни. В същото време самият Скорпион не прощава забежките на половинката си. И когато узнае за тях, незабавно подава молба за развод. Сексуалната незадоволеност в брака за Скорпиона е не по-малко важен повод да се впусне в този нелицеприятен процес. Неговият партньор е длъжен да усвои не само теоретическата, но и практическата част на „Камасутра“ и винаги да е в „бойна готовност“. Или поне да си дава вид.

СТРЕЛЕЦ

Стрелецът може да поиска да се разведе просто защото всичко му е омръзнало. Лошото или хубавото – няма значение. Омръзнало му е и край! Скучно, господа! Идеалният партньор за Стрелеца е човек, който еднакво високо цени приключенията и спорта, вкусната храна и романтиката. Ни повече, ни по-малко. Стрелецът е авантюрист по натура и очаква същото и от своя партньор. И ако той не откликва живо на всички налудничави предложения на Стрелеца, а твърди, че се чувства добре пред телевизора, той силно рискува. Между другото, рисковано е и когато самият той престане да блика като фонтан идеи. Стрелецът окончателно се вкисва и го напуска.

КОЗИРОГ

Всеки Козирог е кариерист по натура. За него работата стои над всичко. Така че, ако бракът пречи на работата му, той, без да се замисля, ще премахне „препятствието” от пътя си, като подаде молба за развод. Няма да го спре дори фактът, че има деца. Тази решителна мярка е само следствие от рационалната натура на Козирога. Както се казва, нищо лично. Личното започва тогава, когато умореният Козирог се прибере у дома и открие там задушевна компания, поканена от неговия партньор. Всички страшно му се радват, напират да го прегръщат и целуват, докато Козирогът си мисли: за какво ми е всичко това? Не му и трябва, не се съмнявайте. Така че не злоупотребявайте: домът на Козирога трябва да си остане неговата крепост – и толкова!

ВОДОЛЕЙ

За Водолея бракът е бреме – с всичките му условности и ограничения. За съжаление, за представителите на този зодиакален знак разводът е само въпрос на време. Или на умение да работи над себе си. Ако Водолеят може да се приучи на отговорност, да се научи нормално да възприема, а след това и да разрешава битовите проблеми, този съюз има шанс. Ако той продължи да задоволява единствено собствените си желания и стремежи, пиши го пропаднал брак. Дори няма да му се наложи да подава молба за развод. Никой нормален човек няма да издържи да живее с някого, на когото не може да разчита за нищо.

РИБИ

Рибите най-често се развеждат заради тотално недоверие към своя партньор. Те са прекалено мнителни, не понасят тайните и недомлъвките – никога и по никакъв начин. Затова дори в случаите, когато партньорите им подготвят изненада по случай рождения им ден, Рибите продължават да нервничат и да се терзаят от съмнения. И докато примерният съпруг надува балони в люляковите храсти, неговата благоверна ще съчини истински бразилски сериал. Но всяко емоционално напрежение изисква отдушник. И партньорите започват скандал, бурно изясняват отношенията си, а Рибата размазва сълзи и сополи по бузите. Ще има късмет, ако партньорът й се окаже екстраверт. Ако ли не, разводът е неизбежен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 закона на кармата, които трябва да се спазват за повече просперитет в живота

Как да запазим здравето на кожата през студеното време?