in

8 правила за етикет и поведение във фитнеса: Тренирайте учтиво!

Слушате силно музика, закачате вещите си на симулатора или се напръсквате обилно с парфюм след тренировка. Тези неща могат да дразнят останалите около вас.

трениране

 

 

Следвайте тези 8 правила за етикет във фитнес залата, за да не придобиете репутацията на най-лошия посетител:

1.Не избърсвате след ползване уредите за упражнения
Това е едно от основните престъпления срещу благоприличието, извършени в залата. „ Бях диагностицирана с паникулит- възпаление на подкожната тъкан“, казва Джесика Мет, инструктор по йога в Орегон. „Лекарят каза, че причината най-вероятно е замърсената повърхност на спортните тренажори“. Просто е необходимо да вземете кърпа, дезинфектант и да избършете след себе си.

фитнес
Независимо дали има следи от потта върху симулатора или не- не забравяйте да премахнете вашите микроби след вас

 

2.Закъснявате за груповите класове
Когато закъснявате, не само отвличате вниманието на другите хора, които практикуват (например зумба), но може и да навредите на себе си.
Загрявката е изключително важна преди започване на всякаква активност. Не можеш да се забиеш в поза гълъб, преди да направиш необходимата тренировка на бедрата преди това. Освен това, може да доведе до сериозни наранявания.

3.Навлизате в личното пространство
Ако човек е сложил слушалки в ушите си, не би трябвало да си мислите, че е готов да обсъди с вас последния епизод на популярен сериал например.

4.Правите си селфита в залата
Гордеенето със спортното си тяло и големия напредък няма нищо лошо. Но правенето на над 100 снимки на себе си във фитнеса- това е върхът на егоизма.

 

фитнес зала
Много е неприятно, когато някой стои до вас, гледа ви и чака да свършите повторенията си

 

5.Не връщате нещата там, откъдето сте ги взели
Винаги връщайте използваните от вас предмети на мястото си. Това важи за гирите, топките, въжето и други. Ако не го направите, карате човекът след вас да ги търси в цялата зала.

 

6.Раздавате непоискани съвети
Дори ако сте управлявани от най-високите хуманни импулси, не се опитвайте да давате съвети на други посетители- в края на краищата не знаете всички характеристики на тяхното здраве или нивата на издръжливост. Вашият непоискан съвет може да бъде не само неподходящ, но и опасен.

говорене
Повечето хора го приемат за досадно, когато непознат човек се обърне към тях с желанието да им каже, че не правят тренировката по правилния начин и да им покаже как трябва да се случи в действителност

 

 

7.Говорите силно по телефона
„Ние всички обичаме да слушаме песни, които ни мотивират- но не и изпълнявани от съседа до нас!“, споделя треньорът от Ню Йорк Шон Зетлин.

8. Конкурирате се с другите
„Аз съм само майка, която се опитва да поддържа добра физическа форма“, казва Алиме Хаминез, посетител на един от фитнесите в Ню Йорк. „Но от време на време се появява един мъж до мен, който иска да ме предизвика: той се взира в таблото на пътечката ми за бягане и умишлено слага скоростта си на по-висока от моята.“ Разбира се, здравословната конкуренция може да ви мотивира да тренирате по-упорито, но е абсолютно глупаво да организирате състезание със съседа до вас, без той дори да знае за него.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

What do you think?

257 гласа
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Устните направете гладки и меки със сок от алое

Летния загар може да запазите и до Коледа, с ето тези полезни съвети