6 места във вашия дом, където микробите обичат да се крият

Ето къде обичат да се крият коварните микроби! Как да ги премахнете?

микроби

 

 

Прахосмукачка

прахосмукачка
Независимо колко е забързано ежедневието ви, когато вземете прахосмукачката- Не бързайте!

Бързото плъзгане с прахосмукачката няма да успее да премахне праха, а напротив- ще го повдигне във въздуха. Когато чантичката се напълни с прах я изтупайте навън, извън дома ви, защото се отделя голям невидим облак от E. coli и Salmonella, предупреждава професор по микробиология от университета в Аризона.

Включете аспиратора в банята
След къпане, не забравяйте да включите аспиратора в банята. Това няма да позволи на парата и влагата да се задържи по стените и да се превърне в мухъл. Тази коварна субстанция може да провокира хрема, затруднено дишане и сърбеж в очите. Мухълът е много опасен за страдащите от астма и алергии, тъй като може да причини гърчове.

Избягвайте токсичните препарати!

токсични препарати
Освежителите за въздух могат да бъдат заменени с вряща вода с ароматни билки.

Много от почистващите препарати и освежители за дома съдържат токсични съставки. Например, фталатите- те често се срещат в такива препарати и могат да причинят кожни реакции и дори да окажат негативно влияние върху сексуалното развитие. Препоръчва се да се намери естествена алтернатива на химичните средства.

Почистете кранчето в кухнята
Металната решетка, разположена в кранчето е истински спа център за бактерии, защото те обичат влажността. Придвижването оттам до храната не е трудно. Затова е необходимо да отстраните това сито и да го накиснете в разтвор с избелващи свойства, след това да изплакнете добре.

мивка
Необходимо е да почиствате кранчето поне веднъж седмично

Почистете килимчето на входната врата
Според резултати от последни проучвания, почти 96% от обувките носят E.coli. За да задържите бактериите извън къщата си, веднъж седмично пръскайте с дезинфектиращ аерозол върху това килимче и сваляйте обувките си на входа.

Измийте уплътнението в хладилника
За да предпазите семейството и храната си от мухъл, не пренебрегвайте гуменето уплътнение на хладилника. Извършено е проучване от Университета в Аризона в 160 къщи и то показва, че 83% от тях имат плесен върху това гумено уплътнение. За да предотвратите образуването му, търкайте гуменета част с разредена белина или специален дезинфектант веднъж седмично.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Гласувай за публикацията!

258 гласа
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

акне

Какво иска да ви каже акнето при появата му на всяка една част от тялото ви?

С какво интровертът се отличава от екстроверта