11 юли е ден за магия с коприва!

Копривата влиза в топ 20 на магическите растения, които се използват в бялата магия за защита от негатив

Според народния календар 11 юли е ден на копривните заговезни


В тези дни се губят лечебните сили на растението, но едновременно с това нарастват защитните, магическите му свойства. Добре е копривата да се бере на растяща Луна.

Копривата за създаване на амулети и защитни талисмани се срязва със специално предназначен за целта нож. Или се къса с голи ръце. Но не бива да се изтръгва магическото растение с корен! В този случай се прекъсва сакралната му връзка с мястото, където е израснало, и изчезва основната част от магическата му сила.

За лечение и приготвяне на витаминни супи и салати е най-добре да се използва млада коприва. А „възрастната“, стара коприва е по-подходяща за магически ритуали.

Копривата пази от негативно нападение, ако носите със себе си изсушен лист като амулет. Магическите свойства на растението усилват решителността, смелостта и честността – всичко това, което ни програмира за победа.

Сухата коприва защитава от лоши очи и проклятия. Китка суха коприва, окачена над входната врата, ще пази дома от нечисти сили.

Изплетеното килимче от копривени влакна, поставено пред входната врата, защитава от лоши мисли всеки, който стъпи на него.

Ако запалите сухо клонче коприва и обиколите с него жилището, ще изчистите всички стаи от наслоилия се негатив.

Ако с тлеещо клонче коприва три пъти опушите около човек, можете да свалите уроки или несложно проклятие (с изключение на родово). Освен това опушването с коприва нормализира съня и защитава от кошмари.

Ако на растяща луна направите ритуална метла и изметете по часовниковата стрелка всички стаи, ще премахнете всяка нечиста сила и влияние.

Ако поставите под възглавницата на дете няколко листенца коприва, то няма да боледува често и ще спи по-добре.

Гласувай за публикацията!

258 гласа
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всеки турист трябва да знае това: как да се държим в будистки храм

Все още никой не е покорил загадъчния връх в Кралство Бутан