23

фев.

Физиогномика – виж му лицето, за да разбереш що за човек е

Ето някои от основите, на които се базират древните диагностици


Хората с „квадратна“ брадичка са доста меркантилни и често са зациклени върху материалните проблеми. Изпъкналите скули в съчетание с квадратна брадичка свидетелстват за метежност на натурата, бунтарство, решителност, мъжество.

Заоблена брадичка обикновено имат чувствителните и разумни хора.

Острата брадичка е признак на хитрост и предприемчивост.

Човек с издадена брадичка може да се охарактеризира като волева и самоуверена натура.

Скосената брадичка издава слаба воля, понякога труден, неуправляем характер.

Раздвоената брадичка при мъжете е индикатор на страстна натура. Неслучайно такива господа се ползват с успех сред дамите.

УСТНИ

Тънките устни са признак на емоционална студенина и пресметливост.

Хората с пълни устни обикновено са чувствителни, обичат добре да си похапнат, склонни са да се отдават на радостите на живота.

Линията на устните дава възможност да се съди за пресметливостта на натурата – колкото е тя по-права, толкова по-пресметлив е човекът. Ако устните образуват почти права линия, то от собственика им не бива да очаквате нещо, което не е по правилата.

НОС

Дългият нос е признак на изразена индивидуалност.

Късият издава склонност към оптимизъм и дружелюбие. Човек с такъв нос (особено ако върхът му е леко чип), е разкрепостен и сексуален.

Тънкият („костелив“) нос с гърбица показва гордост и упоритост.

Върхът на носа, напомнящ орлов клюн, показва отмъстителна натура.

ОЧИ

Човек с красиви очи привлича хората, лицето му се отличава с изразителност. Блясъкът на очите свидетелства за енергетика, вътрешен потенциал и висока работоспособност.

Големите „сияещи“ очи са белег на креативност и способност за творчество, понякога и за философски наклонности. Смята се, че колкото по-големи са очите, толкова по-висока е емоционалната възприемчивост.

Според учението на древните, човешкото тяло се дели на две части по вертикала: дясна и лява. Условно те са симетрични, макар в действителност това да не е точно така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts