17

юни

Упражнения с гирички стягат отпуснатото тяло

Искате бързо да стегнете тялото си, а нямате достатъчно време за тренировки

Тогава включете гирички в силовата си програма. Така ще увеличите ефекта на обичайните упражнения и с по-малко повторения ще получите желания резултат.

Изберете гирите според предварителната си подготовка. Ако досега не сте работили с тежести, започнете с комплект от по 1 кг. Ако без проблем изпълнявате предписаните повторения, преминете на 1,5 кг. Максималната тежест е 3-4 кг.

1.            Легнете по гръб и повдигнете сгънатите в коленете крака. Бедрата трябва да са перпендикулярно на пода. Разтворете ръцете с гирите встрани с длани нагоре. Бавно повдигнете главата и горната част на гърба, като едновременно с това опънете крака косо напред, а ръцете изнасяте към коленете. С вдишване върнете в изходно положение. Направете 2 серии по 10-15 повторения.

2.            Седнете на пода с леко сгънати крака, подпрени на пети. Ръцете с гирите съберете пред гърди и отпуснете гърба назад, колкото можете. Задръжте така, като пазите равновесие със стегната коремна преса. Започнете ритмично да разгъвате ръце встрани и отново да ги събирате. Направете 2 серии по 30-45 секунди.

3.            Застанете в изправен стоеж със събрани крака. Изнесете ръце нагоре с длани напред. Направете крачка назад с левия крак. След това се отпуснете в клек, като едновременно с това сгъвате ръце в лактите. Върнете се по обратния път. О Повторете 15-20 пъти първо с единия, а след това с другия крак.

4.            Вземете по-тежка гира с две ръце. Стегнете цялото тяло и изнесете ръце над главата. След това ги сгънете в лактите и отпуснете гирата максимално близо до гърба. Бавно върнете обратно. Направете 2 серии от по 15-20 повторе-ния.

5.            Застанете в положение за лицева опора, като държите гири в ръце и се подпирате на тях. Стегнете цялото тяло, не позволявайте корема да се отпуска. Сгънете лявата ръка, докато гирата стигне нивото на мишницата. След това опънете ръка назад. Върнете по обратния път и изпълнете същото с другата ръка. Това е 1 повторение, направете 15-20. Ако ви е трудно, ги разделете на 2 серии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts