17

юли

Сутрешен комплекс за здраве и красота

ТИ СИ ТОВА, С КОЕТО СЕ ХРАНИШ


На първо място, не забравяйте, че главният залог в това отношение е правилното хранене. Ако искате да сте обаятелни и привлекателни, наблегнете на различни каши: от елда, царевица, овесени ядки, подправени със зехтин, лимонов сок или мед. Преди закуска, обяд и вечеря хапвайте малки порции сирене със свежи зеленчуци, портокали, пийте сокове и минерална вода.

Приемайте витаминно минерални комплекси, съдържащи витамини от група В, А, бетакаротин, биотин и минерални вещества.

РАЗ-ДВА

За да е кожата ви свежа и отпочинала, позволете й да диша. Сутрин, когато се събудите, си правете въздушни вани: свалете нощницата или пижамата, отметнете завивката и се потъркаляйте няколко минути в леглото, като добре се протегнете. Още по-добре е всеки ден да изпълнявате специални упражнения, които активизират периферните кръвоносни съдове, снабдяващи кожата с хранителни вещества и кислород.

1. Легнете по гръб и се изпънете. Вдишайте дълбоко, а при издишване вдигнете ръце и силно се протегнете. Бройте до десет и се отпуснете. Повторете упражнението 3-5 пъти.

2. Разтегнете тялото по диагонала – протягате едновременно дясната ръка и левия крак и обратно – лявата ръкави цесштя-жрак,

3. Поставете ръце покрай торса и ги свийте в китките, така че пръстите ви да са изправени нагоре. Силно напрегнете мускулите и се протегнете с длани към върховете на пръстите на краката, а тях – към дланите. При това се старайте да не сгъвате краката в коленете.

4. Повдигнете изправените ръце и крака нагоре и леко-леко разтърсете стъпалата и китките. Бройте до 60 и завършете упражнението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts