7

апр.

ПРОЧЕТИ И РАЗПРОСТРАНИ: Здрави и слаби след празниците с ето тези важни съвети!

Но, за да запазите здравето и красотата трябва да се направи нещо по-различно и належащо


РАЗРЕЖДАЙТЕ КРЪВТА

Поради промените в температурите, които са ту много високи, ту много ниски, се отделят хормони на стреса, които сгъстяват кръвта, а това може да провокира образуването на тромби. Те, на свой ред, могат да доведат до инфаркт или инсулт. Затова, ако страдате от сърдечносъдови заболявания, трябва да приемате разреждащи кръвта препарати. С тази задача се справя отлично доматеният сок.

КОНТРОЛИРАЙТЕ НАЛЯГАНЕТО

За хората след 40 години този ритуал трябва да се превърне в навик. Поддържайте нивото под 140/90 с препарати (стимулатори на алфарецептори, диуретични средства).

ОТВОДНЯВАНЕ И ПРОЧИСТВАНЕ

След всяко грандиозно преяждане си струва да облекчите организма, като принудително „изпразните“ излишните течности. Освен това е добре да „разтоварите“ и червата. За целта вземете леки разхлабващи хапчета и лек диуретик. Взимайте ги поне три последователни дни. Разбира се, това че се „отводнявате“ съвсем не бива да ви спира да пиете вода, даже напротив!

ГЛЕЗЕТЕ СЕ

Мнозина от нас са деца в душата си. И когато не получаваме някоя „играчка”, започваме да плачем. Само че, ако в детството мъката ни е била на показ пред всички, сега всеки я таи дълбоко в душата си. Така се поражда депресията. За да не ни нападне, трябва по-често да преминаваме в ресурсно състояние, което помага да се зареждаме с позитивна енергия. На някого му дава сили гледането на хубав филм, на друг – посещението на кафене с приятели, на трети разходката в гората…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts