16

окт.

По-добре скандал в семейството, отколкото тежко мълчание

Между спор, дори разпален, и скандал има огромна разлика


Скандалите, особено ако са често, наистина са признак, че връзката не е хармонична. Но ако мъжът спори, значи му пука за вас. Когато той е истински ангажиран с чувствата си, не му е безразлично какво се случва в отношенията ви. Готов е да чуе мнението ви, да си каже своето мнение, да разговаряте, да изслушате взаимно аргументите и да стигнете до решение. Това е ясно доказателство за любов, от която взаимното зачитане е неотменима част.

Поради тази причина специалистите по семейни отношения уверяват, че спорещият с вас мъж непременно ви обича. И по още една: възразява, следователно ви слуша.

Мъжете често се държат като деца, фокусирайки се само върху онова, което истински ги вълнува. Затова и когато наистина са влюбени, те не само слушат какво казвате, но и внимават в думите ви. Естествената реакция е да си кажат, когато са на друго мнение. Даже показват уважение, като влизат в диалог. Е, накрая може да се съгласят, без да са убедени, за да сте щастливи вие. Но и такава саможертва е доказателство за любов. При това силна – мъжът не се страхува да покаже слабост, като приеме мнението на жена си. Защото е толкова убеден в смисъла на връзката им, че е готов да отстъпва понякога пред вътрешния си нагон да бъде победител. (Невинаги обаче. Иначе влизате във варианта с примирението.)

Дори когато споровете са чести и бурни, мъжът, който участва в тях, демонстрира, че не се изморява да се бори за любовта. Тъкмо в трудните моменти в отношенията с жените престаналите да обичат мъже предпочитат да избягат от проблемите, а не се стараят да направи максималното, за да ги решат и да върнат спокойствието. Причината е, че вече не се страхуват да останат без жената, в която не са влюбени. Следователно, още веднъж: щом спори, значи не иска да ви загуби, уверяват психолозите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts