27

авг.

Обемните устни са демоде

Обемните устни са ретро. Това е категоричният извод от завършилия наскоро Световен конгрес по естетична медицина в Монте Карло


Кои са най-новите тенденции в разкрасяването и подмладяването, пред „Всичко за семейството“ разказва д-р Анелия Здравкова.

Според специалистката повечето естетични клиники насочват вниманието си към по-малко инвазивните методи. Докато през последните години отговорът е бил само хирургична намеса, сега има техники и продукти чрез инжектиране, които бързо и с далеч по-малко травми дават резултат.

Обемът на устните трябва да бъде съотнесен към формата и обема на другите части на лицето, категорична е д-р Здравкова. Наистина с възрастта те губят плътността си, а цветният им контур се размива. Вертикалните бръчки и ъгълчетата на устните застават надолу, като придават тъжен вид на изражението. Филърите на основата на хиалуронова киселина са най-доброто средство за възвръщане младежкия им вид, съветва дерматологът.

Подходът в усъвършенстване на контура на лицето трябва да бъде чрез „профилопластика“-в профил и в 3/4 профил се търси по-доброто определяне на пропорциите на различните лицеви елементи и по-естествения им вид след корекциите. Устните трябва да бъдат забелязвани, защото са красиви, а не защото са големи. Инжектирането на хиалуронова киселина е препоръчително да се комбинира с лазерна процедура или пилинг на зоната около устните.

Д-р Здравкова препоръчва като ефективно за овала на лицето третирането на отпуснатата кожата чрез радиочестотно моделиране. Поставянето на конци също може да отговори на нуждите за лифтинг на лицето и шията, макар че пациентите най-често се страхуват от тази процедура, тъй като е по-инвазивна.

Според д-р Здравкова ботулиновият токсин неоснователно се подминава от дамите. А съчетан с хиалуроновите инжекции води до мускулна релаксация, която придава по-естествен и не толкова напрегнат вид на мускулите.

За лифтинг на клепачите най-ефективни техники са Plexara или Plasmage, които позволяват да се избегне хирургичната намеса, обяснява специалистката. Този метод се основава на богата на йони и електрони енергия, която изпарява безболезнено горния слой на епидермиса.

Околоочните тъмни кръгове, в резултат от умора се повлияват отлично от добре подбрана хиалуронова киселина – с ниско съдържание на вода, за да се предотврати отока и да се избегне изражението на тъга и огорчение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts