12

фев.

Нумерология на здравето

За получаването на това ново знание е необходимо да извършите събиране на числото на деня на раждането ви

В датата на раждане – например 13. 09. 1989 г., трябва да съберем 1+3+9+1+9+8+9=40, 4+0=4. И така, числото, което ще разшифроваме, е 4.

Ще ви дадем тълкуване, състоящо се от три части, на всяко число за базовите цифри от 1 до 9. Първата част показва предразположеността към определени видове заболявания. Във втората част са обозначени растителните продукти (билки, плодове и зеленчуци), които са най-полезни за хората с дадено число. Третата част говори за това в кои години от живота трябва да обърнете повече внимание на здравето си и в кои месеци трябва да се заемете с профилактика, за да избегнете болестите, стресовете и общата преумора на организма.

Единица

Предразположеност към заболявания на сърдечносъдовата система, склонност към очни болести и астигматизъм. Особено внимание трябва да се обърне на аритмията, тахикардията, нарушението на циркулацията на кръвта. В преклонна възраст трябва да се следи артериалното налягане. Полезни са продължителните разходки пеша.

За „единицата” са препоръчителни краставица, ечемичен хляб, чубрица; лимони, портокали, фурми, джинджифил, стафиди; лайка, конски босилек, карамфил, орех, корен от жен-шен, лавандула, дафинов лист; мед.

Годините от живота, когато трябва да се внимава със здравето, са 19, 28, 37 и 55. Месеци на усилена профилактика – октомври, декември и януари.

Двойка

Предразположеност към заболявания на стомаха и храносмилателната система, като цяло. При жените са възможни проблеми с щитовидната жлеза. По възможност по-старателно следете качеството и режима на хранене.

За „двойката” са полезни живовлек, ленено семе, рапица, цикория, зелена салата, зеле, пъпеш, ряпа, краставици, зелен лук, банани.

Годините, когато трябва да внимавате за здравето си, са 20, 25, 29, 43, 47, 52 и 65, а месеците на усилена профилактика – януари, февруари и юли.

Тройка

Предразположеност към пренапрежение на нервната система, повишена уморяемост и депресии, както и към кожни заболявания.

За „тройката” са полезни: мента, шафран, орех, конски босилек, карамфил; аспержи, маслини, бадеми, смокини, ядки; цвекло, ябълки, праскови, нар, ананас, грозде, ягоди, вишни.
Годините, в които трябва да внимавате за здравето си, са 12, 21, 39, 48, 57. Месеците на усилена профилактика – декември, февруари, юни, септември.

Четворка

Предразположеност към заболявания, които трудно се поддават на диагностициране. Сложните и редки заболявания са нещо обичайно за „четворката”. Освен това имате склонност към анемия, главоболия и заболявания на гръбнака. Допълнителен съвет – по възможност намалете приема на лекарства.

За „четворката” са много полезни плодове и зеленчуци със зелен цвят, както и патладжани и целина. Постарайте се по-малко да употребявате червено месо.

Годините от живота, когато трябва да внимавате за здравето си, са 13, 22, 31, 40, 49, 58, а месеците на усилена профилактика – януари, февруари, август, септември.

Петица

Предразположение към неврози, повишена възбудимост, изтощение на нервната система, безсъние и мигрена. Най-доброто лечение е сън, почивка и още веднъж сън.

За „петицата” са полезни валериана, пащърнак, магданоз, кимион; морско зеле, гъби, ядки; моркови, зеле, картофи; овесен хляб и овесена каша; ориз.

Годините с повишено внимание за здравето са 14, 23, 41, 50. Месеците на усилена профилактика – юни, септември и декември.

Шестица

Предразположеност към заболявания на гърлото и носоглътката. Обърнете особено внимание на белите дробове и бронхите. За жените -заболявания на гърдите. Възможни са проблеми с хормоналния фон. Полезно е за „шестиците” да са повече на свеж въздух.

Препоръчителни за тези хора са мента, пащърнак, листа от теменужка и роза; смокини, спанак, бадем, орехи; ябълки, нар, диня, кайсии, праскови, както и всички видове бобови (в това число соя).

Годините на повишено внимание за здравето са 15, 24, 42, 51, 60, а месеците на усилена профилактика – май, октомври, ноември.

Седмица

Предразположение към алергии, заболявания на жлъчните пътища и раздразнения на кожата, както и към отслабване на имунната система. „Седмицата” трябва редовно да се занимава с физически упражнения – добрата стара физкултура.

Полезни са ленено семе, корен от жен-шен, зелени чай; цикория, киселец, зеленчукови сокове, сушени зарзали; зеле, салата, краставици, круши, ябълки, грозде, дини.

Годините на повишено внимание за здравето са 7, 16, 25, 34, 43, 52, 61, а месеците на усилена профилактика – януари, март, април, юли, август.

Осмица

Предразположение към заболявания на черния дроб и ставите. Имат склонност към ревматизъм и чести главоболия. За „осмиците” са много полезни режимното хранене и заниманията с оздравително бягане.

Препоръчват се корен от валериана, невен, лайка, царевични връхчета; зелен чай, киселец, ядки, слънчогледово семе, гъби; зеле, фасул, ряпа, домати, диня, ягоди, малини, кисели сортове ябълки, круши, кайсии. Допълнителен съвет – по възможност избягвайте употребата на животински мазнини и бяло месо.

Годините на повишено внимание към здравето са 17, 2, 35, 44, 53, 62 година, а месеците на усилена профилактика – декември, януари, февруари, юли.

Девятка

Предразположение към заболявания на пикочополовата система и възпаления. Склонност към отслабване на имунната система. Лоши съпротивителни сили, на организма към инфекциозни заболявания. „Деветката” трябва да има в дома си значителни запаси чесън и да не се разделя с това забележително растение през целия есенно-зимен период. Препоръчителни са контрастните душове.

Полезни са семена от горчица, пелин, пипер, сок от коприва; чесън, лук, хрян, целина, джинджифил; грейпфрут, лимон, киви, кисело зеле, тиква. „Деветката” трябва да избягва употребата на мазна храна и да се ограничава в алкохола.

Годините на повишено внимание за здравето са 18, 27, 36, 45, 63, а месеците на усилена профилактика – април, май, октомври и ноември.

Разбира се, предложените знания няма да решат всичките ви проблеми. Но с тяхна помощ ще можете да предотвратите възникването на неприятни моменти. Защото е известна максимата, че да си предупреден, означава да си наполовина спасен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts